Mainos
Mainos
leivontanurkkakansi1valmis
Mainos

Pashakakku

Tämän pääsiäiskakun voi tehdä ajoissa jääkaappiin hyytymään pyhien vieraille.

Liivate tulee pehmittää ensin kylmässä vedessä, noin 10 minuutin ajan ja sulattaa sen jälkeen kuumaan nesteeseen, tässä tapauksessa sitruunamehuun. Mangomehulla tai -soseella saat houkuttelevan keltaisen kakunpäällisen.

noin 12 palaa, vuoan halkaisija n. 25cm

Keksikakkupohja:
1 pkt Myllyn Paras Pyöreä Kauramurotaikinaa (380 g)

Täyte:
5 liivatelehteä
½ dl sitruunamehua
2 tlk sitruunarahkaa (á 200 g)
100 g appelsiinimarmeladia
1 dl rusinoita
1 dl mantelirouhetta
2½ dl vispikermaa
3 rkl sokeria
2 tl vaniljiasokeria
½ tl jauhettua inkivääriä

Kostutus:
mangotuoremehua

Pinnalle:
3 dl mangotuoremehua
1½ dl hyytelösokeria

Painele sulanut taikina irtoreunaisen torttuvuoan pohjalle. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 10-15 minuuttia, varo paistamasta liikaa. Anna jäähtyä. Liuota liivatteita kylmässä vedessä 10 minuuttia. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi esim. mikrossa. Puristele liivatteet pois liotusvedestään ja sulata sitruunamehuun. Lisää seokseen rahka, marmeladi sekä rusinat ja mantelirouhe. Vatkaa kerma vaahdoksi eri kulhossa sokereiden ja inkiväärin kanssa. Yhdistä joukkoon varovasti rahkaseos. Kostuta torttupohja mangomehulla ja kaada kermahyytelö vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa. Valmista mangohyytelö kakun pinnalle. Kiehauta mangomehu ja sulata siihen hyytelösokeri. Anna jäähtyä hetken. Nostele kauniin keltainen mangoliemi kakun pinnalle tasaiseksi ohueksi kerrokseksi. Anna kakun hyytyä peitettynä jääkaapissa vähintään kolme tuntia, mieluiten yön yli.

Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Uusimmat: Reseptit

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme