Mainos
Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Petit Fours kauramurotaikinasta

Kauramurotaikinasta leivot kätevästi pieniä maistuvia herkkuja juhliin. Kaura tuo hyvää makua ja terveellisyyttä taikinaan. Kauramurotaikinassa on kolme kertaa enemmän kuituja kuin perinteisessä murotaikinassa.

Noin 15 kpl

Kaura-suklaa:

1/2 pkt Myllyn Paras Kauramurotaikinaa (1 levy -200g)
80-100 g tummaa suklaata rouheena

Koristeluun: suklaanappeja, hopeakuulia

Sekoita sulaneen kauramurotaikinan sekaan 100 g suklaata, jonka olet rouhinut hienoksi veitsellä tai raastimella. Jaa taikina pieniin petit fours -muotteihin, silikoniset kätevimpiä, myös pienet foliomuotit (karkkimuotit) sopivat.

Täytä minimuotit pintaan asti, painele pintaan haarukalla kuvio, joka haarukasta jää. paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 8 minuuttia.

Laita uunista ottamisen jälkeen heti kuuman leivoksen päälle suklaanappi, sulaa kiinni leivokseen. Paina keskelle hopeakuula.

Vinkki: Voit kokeilla myös valkosuklaalla tai Marianne-rouheella.

Kaura-taateli:

1/2 pkt Myllyn Paras Kauramurotaikinaa
80-100 g taatelia rouheena

Koristeluun: sokerivesikuorrutusta, nonparelleja

Sekoita sulaneen kauramurotaikinan sekaan 100 g taatelia, jonka olet rouhinut hienoksi veitsellä. Jaa taikina pieniin petit fours -muotteihin, silikoniset kätevimpiä, myös pienet foliomuotit (karkkimuotit) sopivat. Täytä minimuotit pintaan asti, painele pintaan haarukalla kuvio, joka haarukasta jää. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 8 minuuttia.

Koristele jäähtyneenä kauniisti: esim. sokerivesikuorrutteella ja nonparelleilla.

Vinkki: Voit kokeilla myös kuivatulla viikunalla.

Kaura-mustikka:

1/2 pkt Myllyn Paras Kauramurotaikinaa
40-50 g kuivattua mustikkaa (1/2 pss)

Koristeluun: mustikkahilloa, tomusokeria

Sekoita sulaneen kauramurotaikinan sekaan kuivattuja mustikoita. jaa taikina pieniin petit fours -muotteihin, silikoniset kätevimpiä, myös pienet foliomuotit (karkkimuotit) sopivat. Täytä minimuotit pintaan asti, painele pintaan haarukalla kuvio, joka haarukasta jää. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 8 minuuttia.

Koristele jäähtyneenä kauniisti: esim. mustikkahillolla ja tomusokerilla

Vinkki: Voit kokeilla myös kuivatulla puolukalla tai karpalolla.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Uusimmat: Reseptit

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme