Mainos
Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Piparikanapeet ja pipari-sinihomejuustokiekurat

Vaihtelua joululeivonnaisiin saat yhdistämällä torttu- ja piparkakkutaikinaa. Suolainen sinihomejuusto ja makea piparkakkutaikina maistuvat ihanalta yhdessä!

Piparikanapeet

Noin 40 kappaletta

  • 1 paketti Myllyn Paras torttu-, lehti- tai voitaikinalevyjä (500 g) tai iso lehtitaikinalevyjä (600 g)
  • (1-2 dl kookoshiutaleita)
  • 1 paketti Myllyn Paras laktoositon pipari- tai perinteinen piparkakkutaikinaa
  • noin 1 dl sokeria

Sulata taikinalevyt ja nipistele ne yhdeksi isoksi levyksi tai avaa iso lehtitaikinalevy taitoksistaan. Ripottele levylle sokeria ja halutessasi kookoshiutaleita.

Kaaviloi sulaneet piparitaikinapalat erikseen leivinpaperin päällä yhdeksi yhtä isoksi levyksi kuin iso lehtevä levy.

Kumoa piparitaikinalevy leivinpaperin avulla lehtevän levyn päälle. Käännä kerroslevyjen sivut keskelle niin, että reunat tulevat vastakkain.

Ripottele taas taikinalle sokeria ja taita tämän jälkeen taikina niin, että käännetyt sivut kohtaavat uudelleen keskellä. Näin syntyy kierteinen taikinapötkö.

Laita taikina kylmään vähintään puoleksi tunniksi.

Leikkaa pötköstä terävällä veitsellä noin ½ cm:n paksuisia viipaleita ja laita ne uunipellille, ripottele pinnalle sokeria.

Paista 225-asteisen uunin keskiosassa noin 10-15 minuuttia kauniin värisiksi.

Pipari-sinihomejuustokiekurat

30-35 kappaletta

  • 1 paketti Myllyn Paras perinteinen piparkakkutaikinaa tai laktoositon piparitaikinaa (500 g)
  • 100-150 g sinihomejuustoa

Kauli piparkakkutaikina ohueksi suorakulman muotoiseksi levyksi (25 x 25 cm). Ripottele pinnalle sinihomejuustoa murustettuna.

Kääri kääretortun tapaan rullalle. Leikkaa rullasta vajaan sentin mittaisia viipaleita ja nosta ne uunipellille leivinpaperin päälle kumolleen. Voit tehdä isompia tai pienempiä rullia sen mukaan, miten leveästä levystä rullaat taikinaa.

Paista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Nauti punaviinin kera. Sopii hyvin myös cocktailpaloiksi tai kahvipöytään.

Reseptit: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Uusimmat: Reseptit

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme