Mainos
Mainos
leivontanurkkakansi1valmis
Mainos

Porkkana-kauraleipä

Juureksilla saa helposti lisättyä makua leipiin. Pehmeä porkkana-kauraleipä leivotaan isoksi reikäleiväksi.

Tällä ohjeella leivästä leivotaan iso reikäleipä, johon vedetään viillot valmiille palasille ennen leivän paistamista uunissa. Valmiista leivästä saa näin helposti revittyä palasen.

Porkkana-kauraleipä

3 dl kaurahiutaleita
4 dl sämpyläjauhoja
1 ½ tl suolaa
½ palaa hiivaa (25 g)
2 ½ dl vettä
½ dl öljyä
3 dl porkkanaraastetta

Mittaa jauhot, suola ja murennettu hiiva kulhoon. Lisää öljy ja kädenlämpöinen vesi ja alusta taikina. Lisää porkkanaraaste alustuksen loppuvaiheessa taikinaan. Peitä ja kohota kaksinkertaiseksi.

Taputtele kohonneesta taikinasta litteä pyöreä leipä leivinpaperoidulle pellille, peitä ja kohota. Paina leivän keskelle reikä ja leikkaa viillot leivän pintaan sektoreittain.

Paista uunissa 200 asteessa 20–25 minuuttia.

Tarjoa lämpimänä.

Resepti: Midi Vuorela, Myllyn Paras Oy

Uusimmat: Reseptit

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme