Mainos
Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Raparperipiirakka valkosuklaalla

Leivo makoisa raparperipiirakka ja mausta suussa sulavalla valkosuklaalla. Nyt on raparperipiirakan tekeminen helppoa!

Pakasteena myytävä Pyöreä Piirakkataikina on rypsiöljyllä leivottu pyöreän muotoinen taikina. Taikina on helppo painella pyöreään vuokaan, vuokaa ei tarvitse erikseen voidella. Katso video piirakan valmistuksesta.

n. 25-30 cm:n pyöreä piirakkavuoka
1 pkt Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina, makea (380 g) tai Kauramurotaikina (400 g)

Täyte:
3-4 vartta raparperia (tai 3 dl raikkaita marjoja)
3 rkl fariinisokeria
200 g valkosuklaa- tai vaniljarahkaa (1 tlk)
2 munaa
1 tl vaniljasokeria
100 g valkosuklaata rouheena
1 dl mantelilastuja tai kookoshiutaleita

Ota taikina sulamaan.

Kuori ja pilko raparperit ja paista pannulla fariinisokerin kanssa miedolla lämmöllä lyhyt hetki, ei mössöksi. Jos raparperia ei ole, sekoita marjat ja sokeri.

Levitä sulanut taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Sekoita jäähtyneen raparperin joukkoon rahka, munat, vaniljasokeri ja kylmänä raastettu tai rouhittu valkosuklaa. Kaada seos piirakkapohjalle. Ripottele päälle mantelilastut tai kookoshiutaleet. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 30-40 min kauniin väriseksi.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

(MTV3)

Uusimmat: Reseptit

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot