Mainos
Mainos
leivontanurkkakansi1valmis
Mainos

Rikkaat korvapuustiritarit kardemummarahkalla, marjoilla ja kinuski-suolapähkinäkastikkeella

Rikkaat korvapuustiritarit ovat muunnos perinteisistä köyhistä ritareista.

Korvapuustiritarit on loistava tapa hyödyntää pakastimeen unohtuneet korvapuustit tai keittiön pöydälle jäänet, hieman jo kuivahtaneet pullat.

Tässä reseptissä korvapuustiritarit tarjoillaan kardemummarahkan, marjojen ja kinuski-suolapähkinäkastikkeen kera.

Rikkaat korvapuustiritarit

(noin 4:lle)

noin kahdeksan korvapuustia

Kostutus:

1 dl maitoa tai maitojuomaa

1 muna

1/3 tl suolaa

1 rkl sokeria

1 tl vaniljasokeria

Paistamiseen:

30 g voita

Kardemummarahka:

1 dl vaahtoutuvaa kermaa

2 rkl sokeria

½ tl kardemummaa

1 dl maitorahkaa

Marjat:

4 rkl mansikkahilloa

3 dl marjoja: mustikoita, vadelmia, herukoita, mansikoita

Kinuski-suolapähkinäkastike:

1 dl kinuskikastiketta

½ dl suolapähkinöitä

Valmistele kardemummarahka etukäteen: vispaa kerma vaahdoksi, sekoita rahka joukkoon, mausta sokerilla ja kardemummalla.

Halkaise korvapuustit.

Mittaa kippoon maito, muna, suola, sokeri ja vaniljasokeri, sekoita nämä. Kostuta korvapuustin puolikkaat maustetussa maidossa hyvin molemmin puolin.

Kuumenna voi paistinpannussa ja paista siinä kostutetut korvapuustiviipaleet kauniin ruskeiksi molemmin puolin. Pannun ei tarvitse olla liian kuuma, jotta pullan pinnat eivät pala.

Pilko suolapähkinöitä ja sekoita ne kinuskikastikkeeseen.

Kokoa annos heti pullien paistamisen jälkeen isoon kulhoon: laita pohjalle paistetut pullat, lusikoi päälle mansikkahilloa, marjoja ja rahkavaahtoa ja levitä kinuksi-suolapähkinäkastiketta lopuksi raidoiksi pinnalle.

Vinkki! Syksyllä voit käyttää annokseen puolukoita ja talvella pakastemarjoja tai kuutioitua tuoretta luumua.

Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Uusimmat: Reseptit

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme