Mainos
Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Rukiinen Poropizza

Tähän herkulliseen pizzaan voit myös käyttää pohjaksi valmista pakaste-ruistaikinaa. Kokeile täytteeksi myös vaikkapa savumuikkuja!

2 isoa tai 4 pienempää pizzaa

2 dl vettä
15 g hiivaa
½ tl suolaa
2 rkl rypsiöljyä
n. 2½ dl Myllyn Paras Pizzajauhoja
n. 2½ dl Myllyn Paras Ruisjauhoja

Täyte:
1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
3 valkosipulinkynttä
1 rkl rosmariinia
1 rkl oreganoa
1 tl mustapippuria
n. 100 g kylmäsavuporoviipaleita
100 g savujuustoa ohuina viipaleina
2 punaista paprikaa viipaleina
100 g punasipulia viipaleina
2-3 dl pizzajuustoraastetta

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, öljy ja pizzajauhot. Vispaa sitkoa taikinaan. Lisää ruisjauhot ja alusta taikina tasaiseksi ja anna kohota kaksinkertaiseksi. Kauli taikinasta kaksi isoa uunipellille mahtuvaa pyöreää tai neljä pienempää (n. 20 cm) pizzapohjaa. Kohota pohjat.

Valuta tomaattimurska ja sekoita siihen mausteet. Levitä tomaattimausteseos pizzapohjille. Ripottele päälle täytteet ja viimeiseksi juustoraaste. Paista 250-asteisen uunin alimmalla tasolla kypsäksi n. 15 min.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Uusimmat: Reseptit

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme