Mainos
Mainos
leivontanurkkakansi1valmis
Mainos

Ruokaisa tomaattipiirakka

Tämä piirakka on vegaaninen ja ruokaisa sisältäen kaura-härkäpapurouhetta.

Runsasproteiininen Myllyn Paras Kaura-härkäpapurouhe valmistetaan täysjyväkaurasta ja härkäpapurouheesta.

Kypsennä rouhe tomaattimurskan ja kasvisliemikuution kera, niin saat rouheeseen makua.

Käytä piirakkaan mieluummin maistuvia kalamata-oliiveja, kuin mustia värjättyjä oliiveja.

Mikäli et tarvitse vegaanista piirakkaa, voit korvata kauraranskankerman tavallisella ranskankermalla ja lisätä halutessasi juustoraastetta täytteeseen ranskankerman lisäksi.

1 pyöreä piirakkavuoka, halkaisija n. 28 cm. Valmistusaika: 1 h 30 min, josta valmisteluaika 30 min.

1 pkt Myllyn Paras Neljän Viljan Ruokapiirakkataikinaa (400 g)

Rouhe täytteeseen:

2 dl vettä
n. 1 dl Myllyn Paras Kaura-Härkäpapurouhetta
2 dl tomaatteja hienonnettuna tai tomaattimurskaa
1 kasvisliemikuutio

Lisäksi täytteeseen:

1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
15 cm purjosipulia
4–5 valkosipulinkynttä
(½–1 chilipaprikaa, punainen)
2 rkl tummaa sokeria
1 tl suolaa
1 tl rouhittua mustapippurisekoitusta tai mustapippuria
1 dl silputtua tuoretta basilikaa ja/tai oreganoa
1 dl tomaatteja hienonnettuna tai tomaattimurskaa
200 g kauraranskankermavalmistetta
300 g kirsikkatomaatteja puolitettuina, keltaisia ja punaisia
1½ dl kivettömiä kalamata-oliiveja

Ota taikina sulamaan pakkauksen ohjeen mukaan ajoissa.

Kypsennä täytettä varten rouhe: kiehauta vesi, lisää kaura-härkäpapurouhe ja liemikuutio. Anna kiehua 10 minuuttia välillä sekoittaen niin, että neste imeytyy rouheeseen. Lisää joukkoon tomaattimurskaa ja jatka kypsennystä 10 minuuttia.

Valuta aurinkokuivatuista tomaateista öljy erikseen. Laita se paistinpannulle. Puhdista ja leikkaa purjosipuli renkaiksi. Kuullota renkaat pannulla aurinkokuivattujen tomaattien öljyssä. Kuori valkosipulinkynnet ja hienonna ne joukkoon pannulle. Lisää myös chili hienonnettuna, mikäli haluat piirakkaan tulisuutta. Ota pannu pois liedeltä ja lisää siihen tummaa sokeria, suolaa ja rouhi joukkoon mustapippuria. Silppua mukaan vielä mielesi mukaan tuoreita yrttejä. Sekoita tämä seos ja kypsennetty härkäpapurouheseos keskenään. Lisää joukkoon kauraranskankerma.

Levitä piirakkataikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Kaada täyteseos vuokaan. Laita piirakka 200-asteisen uunin alimmalle tasolle ensin 20 minuutiksi. Puolita sillä aikaa keltaiset ja punaiset tomaatit.

Levitä paistamisen puolivälissä piirakan päälle tomaatit leikkauspinta ylöspäin ja kalamata-oliivit kokonaisina. Jatka piirakan paistamista niin, että paistoajaksi tulee yhteensä noin 35 minuuttia. Vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan. Mitä pienempi vuoka on, sitä paksumpi piirakka syntyy ja näin ollen tarvitaan pidempi paistoaika.

Tarjoile ruokaisaa piirakkaa sellaisenaan, päivällisen alkupalana tai kesäisen grilliruoan kanssa.

Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Uusimmat: Reseptit

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme