Mainos
Mainos
leivontanurkkakansi1valmis
Mainos

Sämpylämuffinit

Sämpylämuffinssit ovat leivinjauheella kohotettuja pikasämpylöitä, joiden tekoa varten ei tarvitse vaivata hiivataikinaa.

10–12 kpl

Taikina:
3 dl Myllyn Paras Kaura-Tattarihiutaleita
250 g pehmeää rahkaa (1 tlk)
300 g soseutettua kypsää porkkanaa, juureksia tai omenaa
75 g voisulaa, rypsi- tai avokadoöljyä
2 munaa
2 tl suolaa
1 dl Myllyn Paras Tattarijauhoja
2 tl leivinjauhetta
(100 g juustoraastetta)

Pinnalle:
Myllyn Paras Kaura-Tattarihiutaleita
juustoraastetta

Sekoita hiutaleet rahkaan turpoamaan. Soseuta keitetyt porkkanat (juurekset / omenat) tai käytä valmista porkkana- tmv. sosetta. Sekoita soseeseen hiutale-rahkaseos, voisula tai öljy, munat ja suola. Sekoita jauhoihin leivinjauhe ja lisää seos taikinaan nopeasti sekoittaen. Mikäli haluat, lisää taikinaan vielä juustoraastetta.

Jaa taikina muffinssivuokiin, mieluiten silikonisiin. Ripottele pinnalle halutessasi hiutaleita ja / tai juustoraastetta. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15–20 min kauniin värisiksi. Tarjoile sellaisenaan, sipaise päälle tuorejuustoa tai halkaise ja tee täytettyjä sämpylöitä.

Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Uusimmat: Reseptit

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme