Mainos
Mainos
leivontanurkkakansi1valmis
Mainos

Siemennäkkäri

Siemennäkkäri sisältää runsaasti kuitua ja on loistava välipala tai tarjottava syksyisten keittojen kera.

Siemennäkkäriin voi huoletta käyttää juuri omasta kuivakaapistaan löytyviä raaka-aineita. Vaihtelemalla siemeniä ja leseitä näkkäristä tulee jokainen kerta hieman erilaista. Esimerkiksi salaattisiemensekoitus sopii hyvin näkkäriin.

Siemennäkkäri (n. 25 palaa)

2 dl kaurahiutaleita
1 dl moniviljahiutaleita
½ dl kauraleseitä
1 dl sämpyläjauhoa
½ dl pellavansiemeniä
½ dl auringonkukansiemeniä
½ dl kuivattuja karpaloita
½ dl chia-siemeniä
2 tl kuminaa tai anista
2 tl suolaa
3 dl kiehuvaa vettä
2 rkl hunajaa
½ dl rypsiöljyä

Pinnalle:

1 dl seesaminsiemeniä

Sekoita kuivat aineet keskenään. Kiehauta vesi, liuota siihen hunaja ja lisää öljy. Sekoita neste kuivien aineiden joukkoon ja sekoita nopeasti pehmeärakenteiseksi taikinaksi.

Aseta leivinpaperi uunipellille ja öljyä se. Levitä siihen taikina öljytyin käsin painellen tasaiseksi kerrokseksi. Vedä taikinapyörällä levyyn ruudukko 4 kertaa 6, jolloin palat jäävät noin 6 kertaa 8 senttimetrin kokoisiksi.

Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 25–30 minuuttia kauniin ruskeiksi.

Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy 

Uusimmat: Reseptit

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme