Mainos
Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Suklaa-kookos-limetorttu

Raikas limetorttu sopii hyvin kesän juhliin. Tämän tortun pohja tehdään valmiista Cookies-suklaamurotaikinasta. Älä paista torttua liikaa, pohja saa jäädä pehmeän taikinamaiseksi.

Suklaa-kookos-limetorttu noin 15:lle

Suklaakeksipohja:

1 pkt Cookies-suklaamurotaikinaa (400 g)

Kostutus:

1dl laimennettua limenmehua tai sitruunalimonadia

Täyte:

400 g sitruuna tuorejuustoa (voi olla kevyttä)
2 dl kookoskermaa tai -maitoa
n. 1 dl tomusokeria
3 limeä
6 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa

Koristeeksi:
limenlohkoja, mansikoita ja/ tai muita marjoja
sitruunamelissan lehtiä

Näin teet tortun:

Sulata taikina levyt irralleen otettuina paketista; yhdessä paketissa on aina kaksi taikinalevyä. Painele taikina sormin irtopohjavuoan pohjalle (halkaisija noin 25-28 cm). Kypsennä pohjaa 200 asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 7-8 min. Varo paistamasta liikaa, pohja saa jäädä pehmeäksi taikinamaiseksi. Jäähdytä pohja.

Kostuta jäähtynyt torttupohja. Valmista täyte. Laita liivatelehdet kylmään nesteeseen likoamaan. Notkista tuorejuusto, sekoita joukkoon kookosmaito sekä sokeri. Pese limet huolellisesti ja raasta niiden kuori juustoseokseen. Purista limeistä mehu ja kuumenna puolet mehusta mikrossa tai kattilassa.

Purista liotetuista liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne kiehuvaan limenmehuun, lisää joukkoon kuumentamaton osa limenmehua. Kaada liemi ohuena nauhana sekoittaen juustoseoksen joukkoon.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita se varovasti seokseen. Kaada juustoseos torttupohjan päälle. Jäähdytä kakkua jääkaapissa mielellään yön yli. Koristele kakku limenlohkoin, marjoin ja sitruunamelissan lehdin.

Vinkkit:

  • Jos et halua suklaista pohjaa, Juhlamurotaikinasta leivottu torttupohja sopii hyvin.
  • Voit halutessasi lisätä täytteeseen 2 dl kookoshiutaleita.
  • Voit tehdä juhlakakulle kiilteen pintaan kuohuviinistä (4 liivatetta + 2 dl kuohuviiniä + hiukan limen mehua, johon sulatat liivakot). Laita kuoharikiille vasta hyytyneen tortun päälle.


Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Uusimmat: Reseptit

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme