Mainos
Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Suklaapullakranssi

Suklaapullakranssi syntyy vaivattomasti valmiista suklaamuro- ja pullataikinasta. Sulata levyt, nipistele yhdeksi isoksi levyksi ja kohota noin ½ tuntia esim. lämpimässä n. 45-asteisessa uunissa leivinliinalla peitettynä.

1 iso kranssi n. 15 palaa

  • 1 pkt Myllyn Paras Cookies suklaamurotaikinaa (400 g)
  • 1 pkt pullataikinaa (1 kg pakaste) tai puoli annosta pullataikinaa
  • voiteluun: munaa
  • pinnalle: raesokeria

Valmista pullataikina itse alla olevan ohjeen mukaan tai käytä pakastetaikinaa. Yhteen kranssiin riittää puolet normaalista, puolen litran pullataikina-annoksesta.

Kaaviloi kohonnut pullataikina n. 60 x 30 cm:n kokoiseksi suorakaiteeksi, kuten korvapuusteja tehdessä. Kaaviloi pullataikinalevyn päälle pehmeäksi sulaneet suklaamurotaikinalevyt, ohueksi ja yhtä suureksi levyksi kuin pullataikina.

Kääri kerrostaikina rullalle kääretortun tapaan. Saksi pullaa reiluun puoleen väliin n. 1½ cm:n välien, mutta älä leikkaa rullasta viipaleita kokonaan irti. Näin saat pulla-suklaakeksitaikinasta ison kranssin kääntelemällä rullasta osittain irti leikatut viipaleet vuorotellen eri suuntiin ja kiertämällä koko rullan ympyräksi.

Voitele kohonnut kranssi kananmunalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista n. 190 asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 20-30 min. Älä paista pullaa liikaa, jotta se ei kuivu!

Pullataikina

  • 5 dl maitoa
  • 50 g hiivaa
  • 1-2 tl suolaa
  • 2 dl sokeria
  • 1 rkl kardemummaa
  • 1 muna
  • n. 15 dl puolikarkea vehnäjauhoja (n. 1 kg)
  • n. 150 g voita tai margariinia

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja muna. Lisää jauhot vähitellen, aluksi vatkaten, jotta ilmaa sitoutuu taikinaan. Alusta taikina hyvin vaivaten. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppupuolella. Laita taikina peitettynä kohoamaan lämpimään, vedottomaan paikkaan.

Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, ota se leivinpöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Leivo taikinasta haluamasi muotoisia pullia. Kohota pullat kaksinkertaisiksi, voitele ne munalla ja koristele raesokerilla ennen paistamista.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Uusimmat: Reseptit

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot