Mainos
Mainos
leivontanurkkakansi1valmis
Mainos

Suolaiset kampapasteijat

Perinteisestä joulutorttutaikinasta valmistuu todella helposti myös suolaista tarjottavaa.

Herkulliset kampapasteijat ovat paitsi veikeän näköisiä myös älyttömän helppoja valmistaa! Täytteitä vaihtelemalla pasteijoista saa joka kerta erilaisia.

Suolaiset kampapasteijat (10 kpl)

1 pkt lehtitaikina-, torttutaikina- tai voitaikinalevyjä (500 g)

Täyte:

1½ dl punaista pestokastiketta
10 viipaletta savukalkkunaleikettä
10 viipaletta goudajuustoa

Päälle:

munaa
roseepippuria

Ota taikinalevyt sulamaan. Leikkaa taikinalevyt keskeltä poikki neliöiksi, voitele ne kauttaaltaan pestokastikkeella, laita päälle neliön kokoinen kalkkuna- ja juustoviipale.

Taita palat kahtia suorakaiteiksi niin, että täyte jää väliin. Leikkaa taitosreunaan veitsellä 4–5 kammanpiikkiä eli viillot puoleen väliin. Taita hieman kaarelle.

Voitele munalla. Ripottele koristeeksi roseepippureita. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 10–15 minuuttia.

Vinkki! Voit käyttää kalkkunaleikkeleen tilalla meetvurstia tai kylmäsavulohta.

Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Uusimmat: Reseptit

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme