Mainos
Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Suppilovahvero-riistapiiras

Syksyllä maistuu mehevä piirakka! Ruistaikina sopii täydellisesti sekä sienien että riistan makuun.

Piirakkavuoka halkaisijaltaan noin 28–30 cm, noin 15:lle hengelle.

  • 1 paketti Myllyn Paras ruistaikinaa (500 g)
  • Täyte:
  • 1–1½ l suppilovahveroita
  • noin 150 g jauhettua/palvattua riistalihaa tai savuporoa tms. leikkelettä ohuina suikaleina
  • 2 sipulia
  • 1–2 dl puolukoita tai karpaloita
  • 200 g kevyt polar- tai mozzarella-juustoraastetta
  • 1 ruokakerma (2 dl, 5–11 prosenttia rasvaa)
  • 1 rkl persiljaa
  • 1 tl kirveliä
  • ½ tl paprikajauhetta
  • 1/3 tl hienonnettua viherpippuria
  • 3 munaa

Ota taikina sulamaan. Pohjan sulaessa, paista pannulla sienet, liha suikaleina tai jauhettuna sekä sipuli. Ota pannu pois liedeltä ja sekoita joukkoon muut täytteen ainekset.

Taputtele taikina voidellun ja korppujauhotetun laakean piirakkavuoan pohjalle ja reunoille kostutetuin käsin.

Kaada täyte päälle. Paista 225–asteisen uunin alimmalla tasolla puolisen tuntia, kunnes piiras on kauniin värinen ja hyytynyt.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Uusimmat: Reseptit

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot