
Täyteläiset omenacrepit
Ihanan ohuet crepit valmistetaan melko täyteläisestä taikinasta, jossa on normaalia lettutaikinaa enemmän munaa ja kermaa. Kätevimmin crepit syntyvät valmiista lettu- ja vohvelijauheesta. Ole paistaessa tarkkana, että crepit eivät pala.
Crepit
Noin 12 kpl
- 3 munaa
- 4 dl maitoa tai kermamaitoa (voi olla laktoositonta)
- 2 dl Myllyn Paras Karkea- tai Erikoisvehnäjauhoja
- ½ tl suolaa
- 1 rkl sokeria
- 2 rkl voisulaa tai öljyä
Riko munat kulhoon ja vatkaa munien rakenne rikki. Vatkaa joukkoon neste, jauhot, suola, sokeri ja rasva. Anna taikinan turvota mieluiten ½ tuntia. Paista isohkoiksi seitinohuiksi ohukaisiksi/räiskäleiksi.
Crepit valmiista jauhoseoksesta
- 5 dl vettä tai vettä + kermaa (voi olla laktoositonta)
- 1 pussi Myllyn Paras lettu- ja vohvelijauhoja
Vispaa veteen Lettu- ja Vohvelijauhot tasaiseksi taikinaksi. Paista miedohkolla lämmöllä lettupannulla pieniä tai isompia lettuja, käytä paistamiseen rasvaa ainakin valurautapannulla.
Omenapala-punssitäyte
- 4 omenaa tai 6-7 luumua
- 1 dl punssia tai portviiniä
- 1 dl omenamehua
- 1 dl sokeria
- 1 tl kardemummaa
- 1 kanelitanko
- Sekä lisäksi:
- 2 dl kuohukermaa (voi olla laktoositonta)+ sokeria
Keitä omenapaloja (tai luumupaloja) kattilassa punssi (tai portviini)-mehu-sokerimausteseoksessa noin 15 min, kunnes seos on karamellisoitunut. Poista kanelitanko. Vatkaa erikseen kerma ja sokeri vaahdoksi. Tarjoile creppien kanssa.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy