Mainos
Mainos
leivontanurkkakansi1valmis
Mainos

Toscakakku

Kahvipöytien klassikko toscakakku saa herkullisen rapean kuorrutteensa mantelilastuista.

Perinteiseen toscakakkuun tulee mantelikuorrutus. Aikoinaan, kun manteleihin ei ollut varaa, käytettiin niiden sijaan isoja kaurahiutaleita. Nykyäänkin mantelilastut voidaan korvata kaurahiutaleilla.

Toscakakku on loistava vierasvara, sillä se säilyy muutaman päivän mehevänä jääkaapissa.

Kakkupohja:

2 munaa

1½ dl sokeria

2 dl vehnäjauhoja

1½ tl leivinjauhetta

75 g sulatettua voita

3 rkl kermaa tai maitoa

Toscakuorrutus:

100 g voita

1 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

2½ dl kaurahiutaleita tai mantelilastuja

3 rkl vehnäjauhoja

2 rkl kermaa tai maitoa

Laita irtokakkupohjavuoan (halkaisijaltaan noin 22 senttimetriä) pohjalevyn päälle leivinpaperi ja sulje reuna kiinni. Voitele reuna voilla. Sulata kakkupohjataikinaa varten rasva.

Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää puolet vehnäjauhoista, joihin leivinjauhe on sekoitettu. Lisää jäähtynyt sulatettu rasva ja kerma tai maito, sekoita tasaiseksi, sekoita mukaan vielä loput jauhot. Levitä taikina vuokaan ja paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.

Valmista pohjan paistumisen aikana toscakuorrutus kaurasta. Sulata voi mikroaaltouunissa tai kattilassa, ota kattila pois liedeltä, lisää sokeri, vaniljasokeri ja isot kaurahiutaleet sekä vehnäjauhot ja lopuksi kerma tai maito. Sekoita täytteestä tasaista.

Ripottele kauratosca kuumana puolikypsälle noin 20 minuuttia paistuneelle kakkupohjalle. Jatka paistamista uunin keskitasolla 200-asteessa noin 10 minuuttia, kunnes toscapiirakka saa kauniin värin.

Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Uusimmat: Reseptit

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme