Mainos
Mainos
leivontanurkkakansi1valmis
Mainos

Tyrnipuuro

Tiesitkö, että yhdessä tyrnimarjassa on enemmän c-vitamiinia kuin neljässä appelsiinissa? Pirteä aamupala on oiva tapa startata uuteen päivään.

Tyrnipuurossa on käytetty kauramannasuurimoita. Kauramannasuurimot valmistetaan täysjyväkaurarakeista ja vehnän tasakarkeista ydinrakeista. Ne sopivat hyvin puurojen ja jälkiruokien valmistukseen, sillä isohko raekoko tuo hyvän rakenteen mannapuurolle.

Tyrnipuuro (noin 4:lle)

1 l vettä
2 dl tyrnimehua
n. ½ dl hunajaa
n. ½ tl mineraalisuolaa
2 ½ dl kauramannasuurimoita

Mittaa kattilaan vesi, hunaja ja suola, anna kiehahtaa. Ripottele vatkaten sekaan kauramannasuurimot ja anna kypsyä kymmenen minuuttia välillä sekoittaen. Lisää kypsennyksen loppupuolella tyrnimehu.

Tarjoile kuumana tai kylmänä. Mikäli tyrnimehua ei ole saatavilla, puuro onnistuu myös muilla marjamehuilla.

Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Uusimmat: Reseptit

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme