Mainos
Mainos
leivontanurkkakansi1valmis
Mainos

Välipala-herkkupallot

Marjaa, kuivattua hedelmää, kookosöljyä sekä kauraa ja tattaria sisältävät herkkupallot ovat mainio välipala. Kun teet palloja jääkaappiin pari kertaa viikossa, herkullinen välipala on aina saatavilla.

Ohjeeseen tuleva marjasurvos ei saa olla kylmää, jotta se ei jämäytä kookosöljyä. Jos näin pääsee käymään, lämmitä massaa varovaisesti hetki mikroaaltouunissa, jotta pystyt muotoilemaan pallot.

Jos inkiväärisiirappia ei ole, raasta hieman tuoretta inkivääriä siirapin joukkoon.

Marjajauheilla (esim. Biokia) saat palloista sinertäviä tai punertavia. Halutessa voit jättää jauheet pois pallojen pinnalta tai käyttää muita väri- tai makurakeita.

Molempia palloja tulee 8–10 kpl

Mustikka-taatelipallot

2 dl Myllyn Paras Kaura-Tattarihiutaleita (80 g)
½ dl mantelijauhetta
8 kpl pehmeää kuivattua taatelia (100 g
½ dl kookosöljyä (50 g)
1 dl survottuja mustikoita (100 g)
1–2 rkl inkiväärisiirappia

Pinnalle:

2 rkl Myllyn Paras Kaura-Tattarihiutaleita
1 rkl kuivattua mustikkajauhetta

Vadelma-viikunapallot

2 dl Myllyn Paras Kaura-Tattarihiutaleita (80 g)
½ dl kookoshiutaleita tai -jauhoa
8 kpl pehmeää kuivattua viikunaa (100 g)
½ dl kookosöljyä (50 g)
1 dl survottuja vadelmia (100 g)
1-2 rkl kookossokeria tai hunajaa

Pinnalle:

1 rkl Myllyn Paras Kaura-Tattarihiutaleita
1 rkl kookoshiutaleita
1 rkl kuivattua punaista marjajauhetta

Valitse kumpia palloja valmistat. Mittaa kulhoon kuivat aineet. Hienonna kuivatut pehmeät taatelit tai viikunat, sekoita kuiviin aineisiin. Lisää nestemäinen kookosöljy, lämmitä öljyä varovaisesti, jos se on kiinteää. Sulata marjat (jos pakaste) ja survo ne haarukalla soseeksi. Sekoita survos muiden aineiden joukkoon.

Huoneenlämpöisen seoksen kiinteyteen vaikuttaa marjasurvoksen kosteus. Seosmassan tulee olla paksua, jotta siitä saa muotoiltua palloja. Lisää 1 rkl öljyä, jos seos on liian kovaa tai 1–2 rkl hiutaleita, jos seos on liian löysää. Makeuta seos mieleiseksi. Pyörittele seoksesta käsin pieniä palloja (2–3 cm halkaisija).

Sekoita valitsemasi pallo-ohjeen pinnalle tulevat aineet keskenään pienelle lautaselle. Kierittele palloja seoksessa kauttaaltaan, saat sinertäviä tai punertavia palloja. Säilytä palloja jääkaapissa (1–3 vrk), nauti välipalana. Voit myös pakastaa palloja.

Vinkki! Tee samalla ohjeella herkkuja lastenjuhliin: käytä pallojen pinnalle marjajauheen tilalle värikkäitä nonparelleja.

Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Uusimmat: Reseptit

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme