Mainos
Mainos
leivontanurkkakansi1valmis
Mainos

Vihersämpylät, kaurasämpylät vihersmoothieseen

Tee iso annos vihersmoothieta ja käytä siitä puolet sämpylätaikinaan. Tämä vegaaninen smoothie syntyy vihreistä raaka-aineista mikserillä.

Voit vaihtaa pinaatin nokkoseen tai muihin luonnonyrtteihin keväällä. Halutessa voit korvata spirulinajauheen mieliyrtilläsi, jota voit käyttää hieman enemmän yrtin mausta riippuen.

Mittaa smoothiesta kolme desilitraa sämpylätaikinaa varten ja nauti loppu smoothie sellaisenaan.

Käytä sämpylätaikinaan mieluiten makeutettua mantelimaitoa, sillä taikinahiiva toimii parhaiten hieman makeassa smoothiepohjassa.

Valmistusaika: 2 h , josta valmisteluaika 30 min

6 dl smoothieta (puolet juotavaksi ja puolet taikinaan) sekä 9 isoa sämpylää

Vihersmoothie

100 g pinaatinlehtiä (tai nokkosta tai syötäviä luonnonyrttejä)
150 g salaattia tai lehtikaalia
100 g kurkkua
1 banaani tai vihreä omena
1 tl spirulinajauhetta
3 dl mantelimaitoa (makeutettua)
2 rkl avokado- tai yrttiöljyä

Vihersämpylät

Taikina:

3 dl vihersmoothieta (½ annosta)
25 g hiivaa
1 ½ tl suolaa
6–7 dl Myllyn Paras Kaurainen Sämpyläjauhoseosta

Kuumenna smoothie kädenlämpöiseksi ja liota hiiva siihen, lisää suola. Alusta pehmeäksi sämpylätaikinaksi sämpyläjauhoseoksella. Löysähköstä taikinasta saat kuohkeimmat sämpylät. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi peitettynä lämpimässä paikassa puolisen tuntia.

Ota kohonnut taikina jauhotetulle pöydälle ja leivo se 10 cm levyiseksi tangoksi. Jaa tanko 9 palaan. Laita palat sellaisenaan kumolleen leivinpaperille uunipellille tai pyörittele sämpylöiksi. Anna sämpylöiden kohota leivinliinalla peitettynä puolisen tuntia.

Voitele sämpylät mantelimaidolla ja ripottele pinnalle kurpitsansiemeniä. Paista sämpylöitä uunin keskitasolla n. 225 °C:ssa 10–15 minuuttia.

Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Uusimmat: Reseptit

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme