Mainos
Mainos
leivontanurkkakansi1valmis
Mainos

Vihersmoothierieskat

Valitse mieluiten niitä kauden vihanneksia, joita on helpolla saatavilla ja joissa on syvä tumman vihreä väri.

n. 12 pyöreää rieskaa, halkaisija 10 cm

Vihersmoothie:
75 g parsakaalia
70 g pinaatinlehtiä
4-5 isoa salaatinlehteä (nippu)
1 banaani
1 dl omena- tai hedelmäsosetta
2 dl Myllyn Paras Kaura-Tattarihiutaleita
1 rkl inkiväärisiirappia (tai siirappia ja pala inkivääriä)
4 dl piimää tai kefiiriä

Lisäksi:
1 tl soodaa
1½ tl suolaa
1 dl Myllyn Paras Tattarijauhoja
2 dl Myllyn Paras Kaura-Tattarihiutaleita

Pinnalle:
1 dl Myllyn Paras Kaura-Tattarihiutaleita
(1 dl cheddar-juustoraastetta)

Laita mikserin kannuun tai syvään mittakannuun vihreät raaka-aineet, pilkotut banaanit, hedelmäsose, hiutaleet, siirappi ja piimä. Soseuta tasaiseksi tehosekoittimella tai sauvasekoittimella.

Kaada smoothie kulhoon ja sekoita joukkoon sooda ja suola. Lisää vielä jauhoja ja hiutaleita, sekoita tasaiseksi.

Ota taikinasta isolla lusikalla nokareita uunipellille leivinpaperille ja levitä nokareet n. 10 cm mataliksi pyöreiksi rieskoiksi. Ripottele pinnalle hiutaleita ja halutessasi juustoraastetta. Paista rieskat 250-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla n. 15 min. Nauti sellaisinaan tai mieluisten leivänpäällisten kanssa.

Vinkki: Voit valmistaa tupla-annoksen vihersmoothieta ja käyttää puolet siitä smoothiena ja puolet rieskataikinassa.

Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy


Uusimmat: Reseptit

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme