Mainos
Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Paluu menneisyyteen: Juhannuspöydän kiistaton klassikko! Yhdellä ainesosalla teet perinteisestä mansikkakakusta entistäkin herkullisemman

Mansikkakakku on leivos, jonka asemaa juhannuspöydän herkkuna voi olla vaikea horjuttaa. Tällä kertaa suosikkikakku saa lisämakua valkosuklaasta.

Mansikkakausi alkaa olla parhaimmillaan, ja mikä olisikaan parempi tapa nauttia näistä makeista herkuista kuin perinteinen mansikkakakku. Vaihtelua tähän klassikkoherkkuun tuo valkosuklaakuorrute, jonka voi valmistaa hyvin jo edellispäivä. 

Uutta ulottuvuutta perinteiseen kakkupohjaan saat lisäämällä taikinan joukkoon hieman sitruunanmehua, joka korostaa mansikoiden makeutta entisestään. Tämä kakku vie taatusti kielen mennessään niin aikuisilta kuin lapsilta. 

Juhannuskakku valkosuklaakuorrutteella (12 annosta)

4 kananmunaa
3 dl sokeria
3/4 dl kiehuvaa vettä
1 1/2 rkl sitruunamehua
3 dl vehnäjauhoa
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljauhetta
1 sitruunan kuori 

Kuorrute:
4 dl kermaa
200 g valkosuklaata

2 l mansikoita

Kuumenna kerma kattilassa, älä kuitenkaan keitä. Lisää joukkoon paloiteltu suklaa ja sekoita, kunnes suklaa on sulanut. Laita seos jääkaappiin vähintään kolmeksi tunniksi.

Valmista kakkupohja. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää sekoittamisen aikana joukkoon sitruunamehu, sitruunan raastettu kuori ja kuuma vesi. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää ne taikinan joukkoon. Aseta leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle, voitele ja korppujauhota reunat. Kaada kakku 175-asteisessa uunissa noin puolen tunnin ajan. Anna kakun jäähtyä kokonaan ennen leikkaamista. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen tai neljään osaan.

Vatkaa kylmää suklaa-kerma-seosta noin viiden minuutin ajan, kunnes seos on vaahtoutunut. Huuhtele ja viipaloi mansikat. Levitä ensimmäisen kakkupohjan päälle mansikoita ja suklaakermaa. Toista jokaisen kerroksen kohdalla ja koristele kakku lopuilla mansikoilla ja kermalla.

Lähde: MittKök

Uusimmat: Retro

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme