Mainos
Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Paluu menneisyyteen: Taio lapsuuden synttäriherkku uuteen uskoon – tähän Nutella-jäätelökakkuun et voi olla ihastumatta!

Jäätelökakku on herkku, jonka moni muistaa lapsuutensa syntymäpäiviltä. Nyt tämä viileä herkku on taas aika kaivaa esiin ja loihtia kesäiseen juhlapöytään herkku, joka vie taatusti kielen mennessään. 

Suussa sulavaan herkkuun et tarvitse kuin kolme raaka-ainetta ja vähän aikaa.

Vaniljajäätelö ja Nutella muodostavat täydellisen makuparin, johon rapeat riisimurot antavat rouskuva rakennetta. Tämä jäätelökakku on erinomainen valinta niihin hetkiin, kun haluat herkutella oikein olan takaa mahdollisimman vähällä vaivalla. Kakku kannattaa tehdä valmiiksi jo edellispäivänä ja nostaa se hetki ennen tarjoilua pehmenemään jääkaappiin. 

Nutella-jäätelökakku (6 annosta)

2 dl Nutellaa
7 dl riisimuroja
2 litraa vaniljajäätelöä

Nosta irtopohjainen kakkuvuoka ja sekoituskulho hetkeksi viilentymään pakkaseen. Laita pannu lämpiämään miedolla lämmöllä. Yhdistä pannulla Nutella ja riisimurot. Sekoita, kunnes riisimurot ovat peittyneet kokonaan suklaatahnalla. Siirrä pois levyltä. Levitä seos leivinpaperilla vuoratun pellin päälle ja nosta jäähtymään pakkaseen. Nosta jäätelö pakastimesta jääkaappiin pehmentymään. Anna jäätelön pehmetä ja riisimurojen kovettua 30–45 minuuttia.

Pilko riisimurolevy haarukan ja veisten avulla pieniksi paloiksi. Ota noin neljäsosa riisimuroista talteen. Sekoita loput riisimurot ja pehmennyt jäätelö nopeasti viilennetyssä kulhossa. Kaada seos viilennettyyn irtopohjavuokaan ja tasoita huolellisesti niin, että kakkuun ei jää ilmakuplia. Peitä kakku lopuilla riisimuroilla. Siirrä kakku pakastimeen vähintään neljäksi tunniksi, mieluiten yön yli. Nosta kakku pakastimesta jääkaappiin noin puoli tuntia ennen tarjoilua.  

Resepti: FamilyFeast

Uusimmat: Retro

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme