Mainos

Lumikinokset kasautuvat pihoihin – nämä asiat taloyhtiön pitäisi hoitaa

Kiinteistöliitto on listannut asioita, jotka kuuluvat taloyhtiön vastuulle talvisilla keleillä. 

Tiesitkö, että taloyhtiö on aina viime kädessä vastuussa siitä, että kiinteistöllä on turvallista liikkua? Tämä merkitsee muun muassa sitä, että on taloyhtiön vastuulla huolehtia siitä, ettei lumi tai jää aiheita taloyhtiön alueella vaaratilanteita.

Taloyhtiön tulee valvoa huoltoyhtiön toimintaa

On hyvä pitää mielessä, että vaikka taloyhtiö olisi ulkoistanut talvikunnossapidon huoltoyhtiölle, on taloyhtiö viime kädessä vastuussa muun muassa siitä, jos joku liukastuu huonosti hiekoitetulla pihalla. Tämä merkitsee sitä, että taloyhtiön on esimerkiksi talvisilla keleillä pidettävä huoli siitä, että huoltoyhtiö kolaa lumet sovitusti ja pitää huolen siitä, etteivät piha-alueet ole liukkaat – mikäli nämä tehtävät on annettu huoltoyhtiölle.

Jos kiinteistön vastuulle kuuluvalla alueella joku satuttaa itsensä, joutuu taloyhtiö korvaamaan syntyneen vahingon. Mikäli taloyhtiö on tehnyt esimerkiksi huoltosopimuksen huoltoyhtiön kanssa, voi taloyhtiö vaatia huoltoyhtiöltä korvausta jälkikäteen.

Äkillinen lumikuuro voi työllistää taloyhtiötä

Usein huoltoyhtiöllä on huollettavanaan useampia taloyhtiöitä, ja tämä merkitsee sitä, että esimerkiksi yöllisen, sankan lumipyryn jälkeen huoltoyhtiö ei välttämättä ehdi aikaisin aamulla kolaamaan lumia. Tällöin taloyhtiön on taattava omasta toimestaan se, että kiinteistön alueella voidaan liikkua turvallisesti.

Esimerkiksi katolle kertyvä lumi tai liukas piha eivät saa tällaisissa tilanteissa aiheuttaa vaaratilanteita ja taloyhtiö voi näiden tilanteiden välttämiseksi rajata pihalta alueita esimerkiksi puomeilla tai nauhoilla, jotka voi kiertää turvallisesti.

Taloyhtiön kontolla on myös varmistaa myös, että pelastustiet ja porttikäytävät ovat esteettömiä, eivätkä esimerkiksi lumikinokset tuki niitä. Myös hälytysajoneuvojen on kaikissa olosuhteissa päästävä kiinteistöille.

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot