Mainos
Mainos

Mökkiä ostamassa? Ota huomioon nämä asiat

Nyt on mökin ostajan markkinat. Hinnat ja korot ovat alhaalla, mutta mitä pitää ottaa huomioon mökkiä ostaessa.

Mökin ostaminen on aivan samanlainen asia, kuin olisit ostamassa tavallista kiinteistöä. Kesämökin kauppaa säätelevät samat lait kuin kiinteistökaupassa. Ostajan kannattaa miettiä mökkiä etsiessään ainakin seuraavia asioita.

Mökin ostajan muistilista

1. Mökin sijainti

Kuivan maan mökki, järvenrantamökki vai mökki saaressa? Rajaa alue, jotta ei tarvitsisi ajaa Suomea ristiin rastiin aivan päättömästi. Tarkista kulkuyhteydet mökille. 

2. Hinta

Määritä mökin hintaluokka. Puhu rahoitus valmiiksi ennen kuin menet mökkikaupoille.

3. Mökki

Tarkasta mökin kunto, neliöt ja tehdyt remontit. Älä osta sikaa säkissä, tutustu mökkiin paikan päällä ja ajan kanssa. Käy katsomassa montaa mökkiä, näin kartoitat mökkikantaa.

4. Tontti

Tarkista rajat, rakennusoikeus, tieoikeus, rannankäyttöoikeus, jäteveden käsittely, kaivoveden laatu ja naapurit. Tutustu myös alueen kaavaan. Tarkista ilmansuunnat. Paistaako tontille ilta- vai aamuaurinko? 

5. Älä rakastu päätä pahkaa

Pidä järki päässä ja tunteet kurissa mökkikaupoilla ettet rakastu lahoon termiittipesään. 

Kysy välittäjältä, tyhmiä kysymyksiä ei olekaan. Käytä välittäjän paikallistuntemusta hyväksesi ja kysele myös lisätietoa lähialueista.

 

 

 

 

 

 

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme