Mainos
Mainos

Siivoa kotisi supernopeasti – poimi helpot vinkit!

Kodin siivous voi tuntua toisinaan mahdottomalta urakalta, mutta muutamalla vinkillä siivouksen voi hoitaa pois alta nopeammin kuin uskotkaan.

Tärkeintä siistiyden ylläpidossa on siivota muulloinkin kuin varsinaisena siivouspäivänä. Näin urakka ei kasva mahdottomaksi, vaan pysyy hallinnassa pitkin viikkoa.

Mikäli kodin siivous ahdistaa, kannattaa avuksi ottaa muutama niksi, joilla siivous hoituu hetkessä.

1. Kerää kaaos koreihin

Ensimmäinen näppärä vinkki on käydä jokainen huone läpi ylimääräisestä pikkutavarasta korin kanssa. Tee nopea katsaus huoneeseen ja heitä kaikki ylimääräiset pikkutavarat huonetta varten varattuun koriin. Ole kriittinen! Kaikki tavarat, jotka eivät kuulu paikalleen, joutuvat koriin. Askareen tarkoituksena on siivota kaikki ylimääräiset tavarat pois pöydiltä ja lattioilta, jolloin huone näyttää hetkessä siistimmältä. Mikä parasta, tähän askareeseen ei kulu muutamaa minuuttia kauempaa. Muista myös käydä läpi korin tavarat päivittäin. 

2. Pyyhi kaikki pinnat

Kun pikkutavarat on kerätty pois tieltä, on aika pyyhkiä pölyt pois kaikilta pinnoilta. Älä koskaan yritäkään pyyhkiä pintoja, joilla on tavaraa.

3. Kaiva imuri esiin

Vasta kun pinnat ovat pölyttömiä, on aika kaivaa imuri esiin. Imuroi huolellisesti matot, sängynalus ja pimeimmätkin nurkat – näin vältät pölypallojen kertymisen. Pelkästään mattojen imurointi tekee jo ihmeitä: yhtäkkiä koko huone näyttää taas puhtaalta.

4. Vie roskat

Roskakoreja ei voi tyhjentää liian usein. Varsinkin silloin, kun haluat antaa vaikutuksen siististä kodista vieraita varten, on syytä tyhjentää roskakorit. Täpötäydet, pahimmillaan haisevat roskikset nimittäin pistävät silmään!

5. Pöyhi tyynyt

Koristetyynyjen pöyhiminen saa kodin näyttämään aina vastikään siivotulta. Muistele vaikka viimeisintä hotelliyöpymistä: puhtaat pyyhkeet, pedattu sänky ja pöyhityt tyynyt saavat hetkessä huoneen näyttämään putipuhtaalta.

6. Petaa sänky joka aamu

Tätä vaihetta ei tulisi koskaan unohtaa. Pedattu sänky antaa vaikutuksen siististä kodista. Petaus saattaa myös motivoida siivoamaan jälkiään myös päivän mittaan.

7. Piilota pyykkikori

Jos tapanasi on pestä pyykkiä kerralla useamman koneellisen verran, saattaa kylpyhuoneestasi löytyä likaisia vaatteita pursuileva pyykkikori. Mikäli haluat kotisi näyttävän siistimmältä, on aika keksiä pyykkikorille sopiva piilopaikka.

8. Miltä jääkaapin ovesi näyttää?

Jääkaapin ovi on oiva paikka säilöä tärkeitä lappusia, mutta milloin olet viimeksi käynyt niitä läpi? Erääntyneet tarjouskupongit tai repaleiset lähipizzerian mainokset eivät anna siistiä vaikutelmaa – heitä ne siis pois! Jääkaapin ovi paljastaa asukkaista paljon – mieti siis, minkälaisen kuvan haluat taloudestasi välittää.

9. Osta kukkia

Kun koti on puhtoinen ja raikas, on aika tehdä viimeinen silaus ja asettaa kauniita kukkia maljakoihin. Kukat välittävät raikasta vaikutelmaa koko kodista. Katseet eivät myöskään tällöin kiinnity tyhjentämättä jääneeseen roskakoriin tai lattialla lojuviin mainoslehtisiin.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme