Mainos

Tärkeä sääntö vuokrasopimuksen irtisanomiseen – muista tämä!

On tärkeää muistaa, että vaikka vain toinen puolisoista – oli kyse sitten avio- tai avopuolisosta – olisi allekirjoittanut yhteisen kodin vuokrasopimuksen, tarvitaan vuokrasopimuksen irtisanomiseen kummankin puolison suostumus.

Asuinhuoneiston vuokrauksesta annettu laki, 11 §

Aviopuolisot ja henkilöt, jotka elävät avioliitonomaisissa olosuhteissa, (puolisot) vastaavat yhteisvastuullisesti vuokrasopimuksesta johtuvista velvoitteista, jos he asuvat yhdessä vuokraamassaan tai toisen puolison vuokraamassa huoneistossa. Myös puoliso, joka ei ole huoneistoa vuokrannut, vastaa toisen puolison muutettua huoneistosta edelleen vuokrasopimuksesta johtuvien velvollisuuksien täyttämisestä, niin kauan kuin hän asuu tässä huoneistossa. Tällaista asuinhuoneistoa koskevassa asiassa kummallekin puolisolle on varattava tilaisuus tulla kuulluksi, milloin siihen harkitaan olevan syytä.

Lain mukaan puolisoiden yhteisen vuokra-asunnon irtisanomiseen vaaditaan kummankin puolison suostumus, eikä toinenpuoliso ei saa irtisanoa yhteisen kodin vuokrasopimusta yksin. Asiasta on säädetty asuinhuoneiston vuokrauksesta annetussa laissa.

Jos puolison suostumusta ei kuitenkaan voida ilman hankaluuksia saada, ei suostumusta tarvita. Lisäksi laissa määrätään, että mikäli puoliso ilman hyväksyttävää syytä kieltäytyy antamasta suostumustaan, tuomioistuin voi antaa luvan irtisanomiseen.

Myös se on tärkeää muistaa, että yhteisessä vuokra-asunnossa asuvat puolisot ovat kumpikin vastuussa siitä, kuinka vuokrasuhteesta johtuvat velvoitteet hoidetaan. Asuinhuoneiston vuokrauksesta annetussa laissa nimittäin määrätään niin ikään, että aviopuolisot ja henkilöt, jotka elävät avioliitonomaisissa olosuhteissa, vastaavat yhteisvastuullisesti vuokrasopimuksesta johtuvista velvoitteista, jos he asuvat yhdessä vuokraamassaan tai toisen puolison vuokraamassa huoneistossa.

Lähde: Finlex 

Korjaus 17.10.2016: Otsikosta vaihdettu sana purkaminen sanaan irtisanominen.

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot