Mainos
Mainos

Älä palelluta itseäsi hinausautoa odotellessa – ”Etelän mies lähtee helposti luottavaisin mielin”

Talvi voi yllättää autoilijan monin tavoin.

Autoon on erityisesti talvisin hyvä varata lämmintä vaatetta sen varalta, että auto hyytyy pakkaskelillä.

– Jos kymmenenkin astetta on pakkasta, niin tunnissa autossa on jo erittäin kylmä, muistuttaa Autoliiton turvapalvelupäällikkö Jonne Luomala.

Ympärivuorokautiset tiepalvelut auttavat, mikäli auto sattuisi jättämään tielle, mutta avun saamisessa syrjäisimmille seuduille voi kestää.

– Ei meillä sellaisia tilanteita kuitenkaan ole, että kukaan olisi joutunut koko yön odottamaan autossa. Kyllä ne ihmiset haetaan sieltä vaikka taksilla ja hoidetaan se auto vasta sitten pois, Luomala sanoo.

Erityisesti juuri syrjäseuduille tai Lappiin suuntaavien kannattaakin pakata autoon riittävästi lämmintä vaatetta ja esimerkiksi vilttejä. Ihan vaan varmuuden vuoksi.

– Lapissa paikalliset ovat hyvin valmistautuneita, mutta etelän mies lähtee helposti luottavaisin mielin, Luomala toteaa.

Muista nämä

Ainakin nämä vaatteet on hyvä löytyä autosta.

Pipo, käsineet ja villasukat

Ääreisverenkierron heikentyessä kylmetyt nopeammin, joten pään, sormien ja varpaiden lämpimänä pitäminen on ensiarvoisen tärkeää. Etenkin pään kautta lämpöä häviää paljon. 

Talvitakki

Takki kannattaa ottaa autoon mukaan, vaikkei sitä aikoisikaan käyttää. Mikäli auto hyytyy tielle, apua on mukavampi odotella talvitakissa kuin t-paidassa.

Heijastinliivi

Mikäli autosta tarvitsee poistua pimeällä, voi heijastinliivi tai muu heijastava vaatetus jopa pelastaa henkesi.

Vilttejä

Mikäli avun saamisessa kestää oikeasti pitkään, eivät pelkät lämpimät vaatteet välttämättä riitä pitämään matkustajia lämpimänä. 

– Yksi tai kaksi vilttiä ei paljon tilaa vie, toteaa myös Luomala.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme