Mainos
Mainos

Autoilija, näillä varusteilla taltutat järeimmätkin pakkaset

Talvi tuo autoiluun lisähaastetta, joka kannattaa huomioida myös auton varusteissa.

Listasimme varusteita, jotka sekä helpottavat talviautoilua että tekevät siitä turvallisempaa. 

Lämmitettävä tuulilasi

Lämmitettävä tuulilasi on käytännöllinen varuste, jos auto pysäköidään usein ulos. Tuulilasissa oleva huurre ja jää sulatetaan vedeksi, joka voidaan pyyhkiä kätevästi tuulilasinpyyhkimillä. Tuulilasi lämmitetään lasiin tasaisin välein integroiduilla, ohuilla lämmityslangoilla. Ne kattavat tuulilasin koko pinta-alan ja takaavat tehokkaan lämmityksen.

Lämmitettävä ohjauspyörä

Lämmitettävä ohjauspyörä on todellinen mukavuusvaruste kylminä talviaamuina. Ratti lämpenee nappia painamalla ja sulattaa kohmeiset sormet nopeasti.

Lisälämmitin

Jälkiasennettavanakin saatavan polttoainekäyttöisen lisälämmittimen ansiosta lumen ja jään raaputtamisen tuulilasista voi unohtaa. Auto on lähtövalmiina ja lämpimänä, kun sitä tarvitaan. Lämmin moottori kuluttaa myös vähemmän polttoainetta.

Jäänpoistoaineet

Ikkunoihin tai lukkoihin kerääntyneestä jäästä pääsee eroon myös tarkoitukseen valmistetuilla kemikaaleilla. Tuulilasille ja lukoille tarkoitetut jäänpoistoaineet vähentävät uudelleenjäätymistä ja ovat turvallisia maalipinnalle, muoville, kumille ja metallille. 

On tärkeä huolehtia myös lasinpesunesteen riittävästä pakkaskestävyydestä.

Käynnistysspray

Sekä diesel- että bensiinimoottoreille sopiva käynnistyssumu varmistaa moottorin käynnistymisen kylmissä ja kosteissa olosuhteissa. Käynnistysspray myös säästää akkua ja suojaa moottoria kulumiselta.

Talvirenkaat

Hyväkuntoiset renkaat ovat turvallisen talviautoilun a ja o. Talvirenkaidenkin kunto selviää helpoiten urasyvyyden mittaamalla. Sekä kitka- että nastarenkaissa urasyvyyden tulee talviaikana olla vähintään kolme millimetriä. Suositeltavaa on kuitenkin vähintään viiden millimetrin urasyvyys. Nastapoikkeama saa olla korkeintaan 25 prosenttia eli nykyisillä nastamäärillä saa nastoja puuttua noin 20 kappaletta. 

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme