Mainos
Mainos

Kannattaako lukkopulttien käyttö?

Lukkopultit tuottavat tavalla tai toisella päänvaivaa autoilijalle varsinkin renkaanvaihtoaikaan. Muista tarkistaa myös vararengas.

Lukkopultit yleistyivät alumiinivanteiden yleistymisen myötä ja niiden perimmäinen tarkoitus on vaikeuttaa vanteiden varastamista autojen alta.

Lukkopultit ovat usein kuitenkin sangen ongelmallisia, toteaa Autoliiton koulutuspäällikkö Teppo Vesalainen. Eri automerkeillä ja vannevalmistajilla on hyvin erilaisia lukkopultteja. Niiden avaamiseen tarvitaan juuri kyseiseen lukkopulttimalliin tarkoitettu erikoistyökalu tai -avain, joka on syytä pitää autossa mukana myös mahdollisen rengasrikon varalta.

Avainta tarvitaan myös korjaamolla huoltojen ja korjausten yhteydessä sekä rengasliikkeessä renkaiden kausivaihtojen yhteydessä.

– Kuluttajan onkin syytä miettiä, onko lukkopultteja ylipäänsä järkevää käyttää. Henkilökohtaisesti olen aina vaihtanut lukkopultit tavallisiin, mikäli ostamassani autossa on sellaiset ollut. Tämä luonnollisesti hieman nostaa riskiä, että renkaat lähtevät varkaan matkaan, kertoo Vesalainen.

Pidä aina mukana ja muista vararenkaan pultit

Tiepalvelumiehet raportoivat usein lukkopulttiongelmista tien päällä. Yleisimmin kyse on kuitenkin siitä, ettei asiakkaalla ole mukana lukkopultin avaamiseen tarvittavaa erikoistyökalua tai he eivät löydä sitä autosta.

Auton käyttäjän on siis huolehdittava, että lukkopultin avaamiseen tarvittava erikoistyökalu tai -avain on aina mukana autossa.

– Samoin on huolehdittava siitä, että autosta löytyy myös vararenkaan kiinnittämiseen soveltuvat pultit. Vararengas on useimmiten peltivanteella ja jos autossa on alla alumiinivanteet, ovat näiden kiinnittämiseen tarvittavat pultit useimmiten erilaiset, Vesalainen muistuttaa.

Väärien pulttien käyttäminen saattaa johtaa auton tai vanteen vaurioitumiseen ja pahimmillaan jopa renkaan irtoamiseen.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme