Mainos
Mainos

Kuulokkeista tuttua teknologiaa autoihin – lippulaiva-Mondeo saa vastamelukaiuttimet

Vastameluteknologia on tuttu juttu kuulokkeissa. Kohta se on osa myös autojen äänentoistojärjestelmiä.

Vastamelukuulokkeita käytetään ympäri maailman vaimentamaan esimerkiksi taustahälyä julkisissa liikennevälineissä matkustaessa.

Ulkoa tuleva ääni ja kaiuttimen tuottama vastamelu ovat keskenään tarkalleen yhtä voimakkaita ja vastakkaisvaiheisia, jolloin ne kumoavat toisensa.

Nyt Ford on tuomassa samaa teknologiaa autoihinsa.

– Äänen ja yhtä lailla myös hiljaisuuden kokemus voivat olla elintärkeä osa nautittavaa automatkaa, Ford of Europen Ralf Heinrichs kertoo.

Fordin Active Noise Control hyödyntää auton sisälle asennettuja mikrofoneja havaitakseen esimerkiksi moottorista ja vaihteistosta tulevia ääniä.

Kun musiikkia soitetaan auton stereoista ja kuljettaja esimerkiksi kiihdyttää pienellä vaihteella, järjestelmän lähettämät ääniaallot ehkäisevät epätoivottujen äänien kuulumista ohjaamoon – vaikuttamatta musiikin äänenvoimakkuuteen.

Active Noise Control on mukana Mondeo-malliston uudessa Vignale-lippulaivassa. Se tarjoaa Fordin mukaan entistäkin mukavampaa matkantekoa ja vähentää häiriötekijöitä.

Toinen Mondeo Vignalen äänimaailmaa parantava ominaisuus on akustinen lasi, joka parantaa ikkunoiden äänieristystä ja vähentää esimerkiksi tuulen ja ilmavirran huminan kantautumista auton sisälle. 

Lähde: Newspress

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme