Mainos
Mainos

Nämä lisävarusteet käyvät kaupaksi – suomalaiskuskien valinnat vahvistavat mielikuvia

Suomalaisautoilijoiden suosimissa lisävarusteissa on mielenkiintoisia merkkikohtaisia eroja.

Autoihin on nykyään saatavissa lisävarusteita tuiki tarpeellisista pähkähulluihin. Parhaassa tapauksessa lisävarusteet parantavat auton käyttömukavuutta, turvallisuutta ja jälleenmyyntiarvoa huomattavasti.

Bemarikuski valitsee sporttipenkit

BMW:n suosituimmat lisävarusteet vaihtelevat maahantuojan mukaan suuresti mallista riippuen, mutta yhtäläisyyksiäkin löytyy.

– Talvirenkaat otetaan lähes poikkeuksetta. Tehdasvarusteista lähes aina otetaan metalliväri tai urheiluistuimet, kertoo BMW Group Suomen markkinointipäällikkö Henri Jantunen.

BMW tarjoaa lähes kaikkiin malleihinsa Business-pakettia, joka niputtaa yhteen yleisimmät ja suosituimmat lisävarusteet, kuten pysäköintitutkan ja vakionopeudensäätimen.

Skodakuski tahtoo vetokoukun

Metalliväri on suosittu lisävaruste myös Skodan mallistossa. Se halutaan Skodan maahantuonnista vastaavan Helkama-Auton mukaan käytännössä kaikkiin autoihin. Myös vetokoukku otetaan moneen uuteen Skodaan.

Pakkaskelien lähestyessä Skoda on paketoinut suosittuja lisävarusteita talvipakettiin, johon sisältyy muun muassa lämmitettävä tuulilasi, polttoainetoiminen lisälämmitin sekä lämmitettävät takaistuimet.

– Toki talvirenkaat ovat myös hyvä valinta, vinkkaa Helkama-Auton markkinointi- ja tuotejohtaja Jussi Kostiainen.

Ranskalaisten omistajat tahtovat erottua massasta

Metalliväri hallitsee kärkipaikkaa myös ranskalaismerkkien osalta. Se on halutuin lisävaruste sekä Peugeotiin että Citroeniin. Peugeotin ostajat ottavat usein myös pysäköintikameran, kun taas Citroen-kuskit arvostavat automaattivaihteistoa.

Ranskalaisten autojen omistajiin usein yhdistettävä halu erottua massasta näkyy myös lisävarusteiden valinnassa. Molempien merkkien suosituimpien lisävarusteiden listalle mahtuu nimittäin myös lasinen panoraamakatto.

– Kookkaampiin autoihin otetaan enemmän automaattivaihteistoja sekä peruutustutkia ja -kameroita, kertoo Pekka Koski, Peugeotia ja Citroenia maahantuovien Bon-Auton ja Maan Auton viestintä- ja PR-päällikkö.

Toyotalla ajava arvostaa käytännöllisyyttä

Toyotan suosituimmat lisävarusteet ovat käytännöllisiä. Navigointijärjestelmät, bi-led-ajovalot, pysäköintitutkat, automaatti-ilmastointi ja muiden merkkien tapaan myös metalliväri ovat halutuimpia varusteita japanilaisvalmistajan uusiin autoihin.

– Lähes poikkeuksetta otetaan myös moottorinlämmitin ja korin sekä sisustan suojaukseen tarkoitettuja varusteita, kuten tavaratilan suojapohja, kertoo Mikko Kekäläinen Toyota Auto Finlandin tuotemarkkinoinnista.

Kaupaksi käyvät myös aktiiviset turvallisuusvarusteet, joihin sisältyy muun muassa automaattiset kaukovalot, kaistanvaihtovaroitin ja liikennemerkkien tunnistusjärjestelmä.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme