Mainos
Mainos

HS: Pihit farkut työsuhdeautoilijan suosiossa – Octavia porskuttaa kärjessä

Tyypillisin työsuhdeauto on vähäpäästöinen ja dieselkäyttöinen eurooppalainen farmari, kertoo Helsingin Sanomat.

Toisin kuin monesti luullaan, työsuhdeauto ei ole pelkästään hyväpalkkaisten johtajien etuoikeus. Autoetua ei myöskään aina käytetä luksusmersuihin tai muihin ökyluokan menopeleihin, vaan halutuimpien työsuhdeautojen kärjessä on automalleja, jotka ovat muutenkin suosittuja.

Suomen suosituimmat työsuhdeautot

tammikuu – elokuu 2015

1. Škoda Octavia
2. Volkswagen Passat
3. Volkswagen Golf
4. BMW 5-sarja
5. Ford Mondeo

Tämän vuoden viiden suosituimman työsuhdeauton joukossa on kaikkiaan kolme uutta autoa. Suurimpana yllättäjänä on Ford Mondeo, joka ei ole yltänyt kymmenen suosituimman joukkoon vuosikausiin. Kärkipaikkaa pitää Skoda Octavia.

Tiedot perustuvat Suomen suurimman huoltoleasingalan yrityksen ALD Automotiven ensirekisteröintitilastoon tämän vuoden tammikuusta elokuuhun. Yritys hallinnoi Suomessa noin 24 000 autoa.

ALD Automotiven myynti- ja markkinointijohtaja Kari Kauppinen kertoi Helsingin Sanomille antamassaan haastattelussa, ettei Volkswagenin päästöskandaali ole näkynyt työsuhdeautotilauksissa.

Päästöt laskussa

Suomessa työsuhdeautoissa on keskimäärin matalammat hiilidioksidipäästöt kuin yleisesti ensirekisteröidyissä henkilöautoissa.

Työsuhdeautojen keskimääräiset päästöt ovat laskeneet viimeisten viiden vuoden aikana.

Trafin mukaan tammi–elokuussa ensirekisteröityjen henkilöautojen keskimääräinen hiilidioksidipäästöarvo oli 124,6 grammaa kilometrillä.

Vuonna 2010 keskimääräinen hiilidioksidipäästöarvo oli 145 grammaa kilometrillä.

Lähde: Helsingin Sanomat

Artikkelia muokattu 24.11.2015 klo 11.45: Otsikkoon lisätty maininta Helsingin Sanomista.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme