Mainos
Mainos

Suosituimmat euromerkit USA:ssa – ja miksi niitä myydään niin vähän

Saksalaiset juhlivat Yhdysvaltain myydyimpien eurooppalaisten autojen listalla.

Yhdysvaltain markkinoilla on eurooppalaisia autoja verrattain valikoidusti. Läheskään kaikkia malleja ei ole tarjolla Atlantin toisella puolella ja monet täällä suositut mallit ovat amerikkalaisille täysiä kummajaisia.

Yhtenä syynä voidaan pitää Yhdysvaltojen ja Kanadan poikkeavia turvallisuusnormeja, joiden vuoksi eurooppalaisista autoista on tehtävä omat versionsa Yhdysvaltain markkinoille.

Hyvin pitkälti koko muu maailma noudattaa tai vähintään hyväksyy United Nations Economic Commission for Europe -turvallisuusstandardin (UNECE), mutta USA ja Kanada eivät.

USA:n Federal Motor Vehicle Safety Standards (FMVSS) ja Kanadan Canadian Motor Vehicle Safety Standards (CMVSS) poikkeavat muun maailman standardeista siinä määrin, että eri versioiden valmistaminen jokaisesta mallista ei ole taloudellisesti kannattavaa.

Saksalaisten juhlaa

BMW:n kolmos- ja vitossarja ovat erityisen suosittuja rapakon takana, mutta ykkössarjan hatchbackia ei ole tarjolla ollenkaan. 

Volkswagenin supersuosittu Golf pärjää sekin hyvin Yhdysvalloissa, mutta esimerkiksi Poloa tai Sciroccoa ei voi sieltä ostaa.

Alla on listaus Yhdysvaltojen suosituimmista eurooppalaisista automerkeistä lokakuussa 2015. Suluissa lokakuussa myytyjen uusien autojen määrä.

Vertailun vuoksi: Pelkästään Toyota Camry -henkilöautoa myytiin Yhdysvalloissa lokakuun aikana noin 35 000 kappaletta.

Myös Honda Accord pärjäsi erinomaisesti hieman yli 30 000 kappaleen myynnillään.

Lokakuun suosituin auto Yhdysvalloissa oli Fordin F-sarjan avolava-auto, jota myytiin noin 65 000 kappaletta.

BMW (33 621)

Mercedes-Benz (31 749)

Volkswagen (30 387)

Audi (17 700)

Volvo (7 422)

Mini (4 087)

Porsche (4 070)

Fiat (3 757)

Maserati (1 166)

Smart (721)

Ferrari (177)

Bentley (121)

Rolls-Royce (95)

Lamborghini (63)

Lähde: Statista

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme