Mainos
Mainos

Hanna Sumari suosittelee monipuolista raaka-ainetta: "Todella hyvät ravintoarvot"

Suomen kaunein koti -tuomarinakin tuttu Hanna Sumari kertoi ruokakirjansa julkistamistilaisuudessa oppineensa paljon uutta esimerkiksi kvinoan käytöstä.

Toimittaja Hanna Sumarin tuore Pienet suuret reseptit -kirja on tulvillaan nopeita ruoka-ohjeita, jotka onnistuvat lähikaupasta saatavilla raaka-aineilla. 

– En ollut käyttänyt kvinoaa koskaan ja tämä kirjaprojekti oli sellainen, että halusin itsekin oppia uusia asioita. Opin kokonaan kvinoan käytön, Sumari kertoo.

Sopii keliaakikoillekin

Kvinoassa Sumaria kiehtovat muun muassa sen terveyshyödyt.

– Kvinoa on gluteeniton eli sopii myös keliaakikoille. Lisäksi kvinoassa on todella hyvät ravintoarvot, siinä on esimerkiksi paljon enemmän proteiinia kuin perunassa, pastassa tai riisissä. Mielestäni se onkin terveyttä edistävä raaka-aine.

Sumari kertoo käyttävänsä kvinoaa monelaisiin ruokiin. Tuoreesta kirjasta löytyy esimerkiksi porkkanasosekeittoresepti, johon on käytetty kvinoaa.

– Tykkään sekoittaa kvinoaa kaikkeen. Toki kvinoa käy sellaisenaankin lisukkeesta, mutta se on ehkä vähän tylsää. Keitinveteen kannattaa laittaa suolaa ja kvinoaan kannattaa sekoittaa vaikka kuivattuja karpaloita, mitä vaan vihanneksia pieneksi pilkottuina sekä pähkinöitä, Sumari vinkkaa.

Sumarin vinkki: Broilerinleikkeet kannattaa leivittää pähkinämurskalla, sillä se jättää broilerit erityisen mehukkaiksi.

Pähkinät ovatkin Sumarille myös tuttu lisä monessa ruoassa.

– Kirjassa käytetään niin paljon pähkinöitä, että olisi pitänyt kirjoittaa esipuheeseen, että jos olet allerginen, vaihda pähkinät pinjan- tai kurpitsansiemeniin.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme