Mainos
Mainos

Runsaasti proteiinia ja kaikki välttämättömät aminohapot – tiesitkö näitä faktoja kvinoasta?

Monen yllätykseksi kvinoa sisältää enemmän proteiinia kuin useat viljat ja se on aminohappopitoisuudessaan ainutlaatuinen.

Kvinoa on trendikäs herkku, joka sopii lisukkeeksi monelle ruoalle. Kvinoa on kuitenkin turhaan monelle suomalaiselle hieman tuntemattomampi kasvi. Poimi faktat terveellisestä ruokakasvista!

1. Kvinoa ei ole viljaa

Vaikka kvinoaa käytetään ruoanvalmistuksessa viljojen tapaan, ei se ole heinäkasvi kuten tutut viljat. Kvinoasta syödään useimmiten sen siemen, joka keitetään riisin tapaan. Kvinoan sukulaiskasveja ovat sen sijaan esimerkiksi punajuuri ja pinaatti.

2. Tärkeitä aminohappoja

Kvinoassa on ihmisen tarvitsemia välttämättömiä aminohappoja juuri oikeassa suhteessa. Tämä on harvinaislaatuista kasvikunnan tuotteelle.

3. Erityisen paljon proteiinia

Proteiininlähteenä kvinoa on riisiin ja muihin viljoihin verrattuna erityisen hyvä, sillä se sisältää niitä enemmän proteiinia. Kvinoassa on myös paljon ravintokuitua, fosforia, rautaa ja magnesiumia.

4. Satoja eri laatuja

Kvinoasta tunnetaan yli 100 eri lajiketta. Näistä kaikkein tunnetuimpia ovat valkoinen, punainen ja musta kvinoa. Valkoista kvinoaa on saatavilla kaupoissa kaikkein eniten. Punaista kvinoaa käytetään erityisen paljon salaateissa, sillä se säilyttää keittämisenkin jälkeen muotonsa hyvin. Mustan kvinoan maku on erityisen makea.

5. Kvinoa on hyvä pestä

Kvinoan pinnalla on joskus yhdisteitä, jotka saattavat maistua kitkeriltä. Tästä syystä kvinoa olisi hyvä huuhdella ennen keittämistä.

Lähteet: eatingwell.com, huffingtonpost.com

MTV LIFESTYLE

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme