Mainos
Mainos

Täydellinen kasvishampurilainen – näin syntyy proteiinipitoinen pihvi!

Hyvän kasvishampurilaispihvin tekeminen ei välttämättä ole helppoa, mutta tätä Voguen ohjetta kehutaan taivaalliseksi.

Kvinoahampurilaiset

0,5 dl huuhdottua ja valutettua kvinoaa
noin 1 dl vähäsuolaista kasvislientä
2,5 dl huuhdottuja ja valutettuja säilykemustapapuja
1 tl hienoksi silputtua kevätsipulia
noin 1 dl kuorittuja ja hienoksi pilkottua porkkanaa
0,5 dl korppujauhoa
1 valkosipulinkynsi silputtuna
Suolaa
Mustapippuria myllystä
1 iso kananmuna
2 ruokalusikallista extra-neitsytoliiviöljyä

Lisäksi:
4 täysjyvähampurilaissämpylää
1 avokado ohuiksi siivuiksi leikattuna
Tarjoiluun maun mukaan kastikkeita ja vihanneksia

Laita kvinoa ja kasvisliemi kattilaan ja anna kiehahtaa. Vähennä lämpöä, laita kansi päälle ja keitä noin kymmenen minuuttia, kunnes neste on imeytynyt. Laita sivuun ja anna jäähtyä.

Kun kvinoa jäähtyy, muussaa mustapavut perunamuusisurvimella isossa kulhossa, mutta jätä ne hieman karkeaksi, jotta mukaan jää sattumia. Lisää kevätsipuli, porkkana, korppujauho, valkosipuli puoli teelusikallista suolaa ja kolmasosa teelusikallinen pippuria. Sekoita hyvin ja sen jälkeen lisää keitetty kvinoa ja kananmuna.

Muovaile taikinasta käsin neljä pihviä. Paista pihvejä keskilämmöllä noin viisi minuuttia molemmilta puolilta. Aseta pihvit hampurilaissämpylöiden väliin avokadosiivujen kanssa ja makusi mukaan lempitäytteilläsi.

Lähde: Vogue

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme