Mainos
Mainos

Täydellisen hedelmäsalaatin salaisuus – toimi näin!

Näillä ohjeilla saat hedelmäsalaatistasi taatusti maukasta.

Itse tehty hedelmäsalaatti voi olla makuhermoja hivelevää luksusta ja siitä saa kerta toisensa jälkeen erilaista, jos salaattia tehdessä ottaa huomioon muutaman maukkaan vinkin:

Sesonginmukaiset hedelmät

Sesonginmukaiset tuoreet hedelmät eivät pelkästään maistu parhailta, vaan ne useimmiten ovat myös edullisin vaihtoehto. Toiselta puolelta maailma rahdatut hedelmät joudutaan keräämään raakana, joten ne eivät ole läheskään niin maukkaita.

Hedelmien kypsyys

Kulhoon sekaisin heitettynä hieman ylikypsät ja raa’at hedelmät eivät houkuttele, koska silloin eri kypsyysasteet korostuvat. Ylikypsät hedelmät myös muussaantuvat helposti.

Hedelmien valinta

Käytä erivärisiä hedelmiä ja kokeile yhdistää myös sellaisia, joiden rakenne poikkeaa toisistaan. Tällöin hedelmäsalaattisi on kaunis ja monipuolinen.

Perkaa hyvin

Poista varret, siemenet ja tarvittaessa kuoret huolellisesti jo tehdessäsi salaattia, jotta hedelmiä ei tarvitse perata syödessä.

Leikkaa yhtä suuria paloja

Kun kaikki palaset ovat yhtä suuria, on hedelmäsalaatti kaunis ja helppo syödä.

Mausta

Sitrushedelmien mehu estää hedelmiä muuttumasta rusehtaviksi. Lisäksi sitrusmehu korostaa hedelmien aromia samalla tavalla kuin suola korostaa vihannesten makua.

Käytä yrttejä

Tuoreet yrtit ovat kauniita koristeita, mutta oikein valittuna ne tuovat hedelmäsalaattiin juuri siihen sopivaa makua. Kokeile minttua esimerkiksi melonin, marjojen ja sitrushedelmien kanssa.

Lisää sokeria tarvittaessa

Jos olet ostanut tai poiminut vahingossa hieman raakoja marjoja, sokeri pehmentää niitä ja antaa kunnolla kypsistä marjoista tuttua makeutta.

Käytä halutessasi lisukkeita

Ihana lisuke hedelmäsalaatille syntyy esimerkiksi kaurapohjaisesta vispistä. Voit lisätä joukkoon myös erilaisia syötäviä siemeniä!

Lähde: Popsugar

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme