Mainos
Mainos

Terveellinen ja proteiinipitoinen pizzapohja syntyy yllättävästä raaka-aineesta – kokeile!

Yllättäen proteiinipitoista kvinoaa voi käyttää myös terveellisen pizzapohjan raaka-aineena. Poimi resepti!

Keitetty kvinoa taipuu sekä suolaisiin että makeisiin herkkuihin. Suositun Jotain maukasta -ruokablogin äiti ja vastikään Sitä parempi soppa -keittokirjan julkaissut Mari Moilanen kertoo vinkkinsä siihen, kuinka kvinoasta voi valmistaa jopa terveellisen pizzapohjan.

Moilasen mukaan kvinoapizza voittaa koostumuksensa ja makunsa puolesta aiemmin erityisen trendikkääksi nousseen kukkakaalista valmistetun pizzapohjan.

– Tämä pysyy kasassakin paremmin kuin kukkakaalipizza! Moilanen vinkkaa.

Tavallista pizzapohjaa proteiinipitoisempi ja kevyempi kvinoa-pizzapohja on myös gluteeniton vaihtoehto.

Pizzapohja kvinoasta

4 dlkeitettyä kvinoaa
2munaa
1 rklsilputtua rosmariinia
(1 rkltäysjyväspelttijauhoja)
mustapippuria
1/4 tlsuolaa
1 1/4 dlmozzarellaraastetta


Tomaattikastike

1 tuubitomaattipyrettä
1/4 dloliiviöljyä
2 rkltuoretta, silputtua basilikaa
1/2 tlchilijauhetta
ripaussuolaa
1 rklsokeria
rouhausmustapippuria


Pizzan päälle

2mozzarellapalloa
salchicionea, salamia, chorizoa tai ilmakuivattua kinkkua
paahdettuja kirsikkatomaatteja sekä jotain vihreää, kuten vuonankaalia, basilikaa tai rucolaa

Silppua kourallinen basilikanlehtiä. Sekoita tomaattipureen joukkoon oliiviöljy ja muut mausteet: basilika, ripaus suolaa, 1 rkl sokeria, 1/2 tl chilijauhetta ja rouhaus mustapippuria mustapippurimyllystä.

Sekoita keitettyyn, jäähdytettyyn kvinoaan kanamunat, silputtu, tuore rosmariini, mozzarellajuustoraaste sekä mausteet. Joukkoon voi lisätä hieman täysjyväspelttijauhoja, jos haluaa, mutta tämä ei ole välttämätöntä. Täysin gluteeniton versio syntyy ilman jauhoja.

Painele taikina leivinpaperin päälle pyöreäksi, ohueksi pizzapohjaksi. Paista pohjaa 200 asteisessa uunissa 15 minuutin ajan, kunne pohja hieman ruskettuu ja rapeutuu. Ota pohja pois uunista.

Leikkaa mozzarellat ohuiksi ympyröiksi. Levitä pohjan päälle tomaattisose ja tomaattisoseen päälle mozzarellapalaset. Paista pizzaa vielä 10 minuutin ajan 200 asteisessa uunissa niin, että mozzarella hieman ruskettuu.

Kun pizza tulee uunista, laita sen päälle jotain hyvää, italialaista lihaa, rucolaa tai muuta vihreää ja vaikkapa uunissa paahdettuja luumutomaatteja.

Reseptit: Mari Moilanen, jotainmaukasta.fi

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme