Mainos
Mainos
Aallonmurtaja
C Moren -suoratoistopalvelussa
Lisätiedot

Aallonmurtaja on ensimmäinen suomalainen C Moren alkuperäissarja. Sarjan kaikki jaksot ovat nyt katsottavissa C Moren -suoratoistopalvelussa.

Sarjan keskiössä on perhe, jonka elanto tulee ammattirikollisuudesta. Realistisen ja koukuttavan sarjan päätapahtumat sijoittuvat Kotkaan, jossa suuren sataman lisäksi sijaitsevat rikollisuuden globaalit vesistöt.

Rikosvyyhdit ulottuvat vedonlyöntihuijauksista ihmiskauppaan samalla, kun seurataan roolihahmojen epätavallisia rakkaustarinoita.

Kymmenosaisen sarjan pääosissa nähdään Maria Ylipää, Turkka Mastomäki, Maria Järvenhelmi, Ville Keskilä, Joonas Saartamo ja Saara Kotkaniemi.

Aallonmurtaja

Näyttelijä Joonas Saartamon monet kasvot: "Minua on luultu muun muassa Matt Damoniksi"

Näyttelijä Joonas Saartamo iloitsee siitä, että häntä ei tunnisteta kadulla – ainakaan omana itsenään. 

Näyttelijälle lienee etua siitä, että hänen kasvonsa näyttävät vähän keneltä sattuu; ei ole ainakaan vaaraa jumittua vain yhdenlaisten roolien tekijäksi. Näin näyttäisi olevan tilanne Joonas Saartamon kohdalla. Näyttelijäkollegoista hänet on sekoitettu muun muassa Oskari Katajistoon, Matt Damoniin ja Jarkko Lahteen.

Itse luulin häntä Oskari Katajistoksi Aallonmurtaja -tv-sarjan pressitilaisuudessa.

– Mitäh? No joo, nyt kun sanoit, niin on minua yhden kerran aiemminkin luultu Oskariksi, Saartamo nauraa.

– Itse asiassa minua on luultu myös Jarkko Lahdeksi, joka näytteli pääosaa Hymyilevässä miehessä. Sitten Matt Damoniinkin on verrattu, meillä on kuulemma samankaltainen habitus.

On totta, että habitus eli eleet, olemus ja tapa puhua vaikuttavat myös suuresti samankaltaisuuden vaikutelmaan. Tässä jutussa joudumme kuitenkin tyytymään pelkkiin kasvokuviin.

Saartamo pitää mahdollisena yleistä uskomusta, että jokaisella on jossakin päin maailmaa kaksoisolento.

– Joillakin niitä voi olla useitakin. Tuli tässä mieleen, että kun olin Jenkeissä vaihto-oppilaana niin siellä yksi tyttö oli aivan samannäköinen ja puhuikin samalla tavalla kuin siskoni kaveri Suomessa. Silloin mietin, että olenko jossakin toisessa todellisuudessa.

37-vuotias Saartamo on näytellyt lukuisissa elokuvissa (muun muassa Tyttö sinä olet tähti sekä Juoppohullun päiväkirja) ja tv-sarjoissa, joista viimeisimpänä Aallonmurtaja-rikossarjassa.

Lukuisista rooleistaan huolimatta häntä ei juurikaan tunnisteta kadulla.

– Se on vahvan työn tulos. Olen aina halunnut pysyttäytyä omissa oloissani ja pitää yksityiselämäni omissa käsissäni. Haluan pysyä uudistuvana ja moniulotteisena seuraavia rooleja varten.

Kommentit samannäköisyydestä näyttelijäkollegoiden kanssa hän ottaa kohteliaisuutena.

– Totta kai!

Aallonmurtaja MTV3-kanavalla 4.2. alkaen kello 21.00!

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme