Mainos
Mainos
Aallonmurtaja
C Moren -suoratoistopalvelussa
Lisätiedot

Aallonmurtaja on ensimmäinen suomalainen C Moren alkuperäissarja. Sarjan kaikki jaksot ovat nyt katsottavissa C Moren -suoratoistopalvelussa.

Sarjan keskiössä on perhe, jonka elanto tulee ammattirikollisuudesta. Realistisen ja koukuttavan sarjan päätapahtumat sijoittuvat Kotkaan, jossa suuren sataman lisäksi sijaitsevat rikollisuuden globaalit vesistöt.

Rikosvyyhdit ulottuvat vedonlyöntihuijauksista ihmiskauppaan samalla, kun seurataan roolihahmojen epätavallisia rakkaustarinoita.

Kymmenosaisen sarjan pääosissa nähdään Maria Ylipää, Turkka Mastomäki, Maria Järvenhelmi, Ville Keskilä, Joonas Saartamo ja Saara Kotkaniemi.

Aallonmurtaja

Uusi kotimainen rikosdraama Aallonmurtaja alkaa C Moressa – ensimmäinen jakso myös MTV3:lla

Uusi kotimainen rikosdraama Aallonmurtaja alkaa C Moressa 2.9. - ensimmäinen jakso nähtävissä myös MTV3:lla

Rikollisten näkökulmasta seurattavassa Aallonmurtaja-sarjassa uppoudutaan niin rikollisliigan pyörittämiseen kuin päähenkilöiden perhe-elämään.

Muun muassa Maria Ylipään, Turkka Mastomäen, Ville Keskilän, Maria Järvenhelmen, Joonas Saartamon ja Saara Kotkaniemen tähdittämä Aallonmurtaja on näyttävä panostus kotimaiseen rikosdraamaan. Sarjan ensi-iltaa juhlistetaan näyttämällä ensimmäinen jakso myös MTV3-kanavalla lauantaina 2.9. klo 21.

Päähahmoina nähdään pariskunta, Tuula (Maria Ylipää) ja Upi (Turkka Mastomäki), jotka tavallisen perhe-elämän lisäksi pyörittävät rikollisliigaa Kotkassa.

Liiga salakuljettaa itärajan yli kaikkea huumeista aseisiin, mutta Upi aikoo vähitellen tehdä bisneksestä melkein laillisen. Tuula taas haluaa omalla tahollaan kerätä rahaa nopeasti viedäkseen perheen turvaan, pois Suomesta.

He ovat luvanneet olla rehellisiä toisilleen, mutta kun vaikeudet alkavat, lupaus ei pidä. Lisäksi tiiviiseen jengiin soluttautuu nuori nainen, Meri, joka alkaa seurustella arvaamattoman ja väkivaltaisen Tumen kanssa salaten todelliset motiivinsa.

Upi, Tuula ja Meri päätyvät keskelle kansainvälisen rikollisuuden pelikenttää, josta heidän kaikkien on mahdotonta selvitä hengissä.

Aallonmurtaja on pitkän taustatutkimuksen tulosta.

– Lähtökohtana sarjalle oli rikollisten näkökulma, Kotkan satama ja itäraja. Teimme pitkään taustatutkimusta Kymenlaaksossa, haastattelimme entisiä ja nykyisiä ammattirikollisia ympäri Suomea, tutkimme Tor-verkon huumekauppaa ja bitcoinien käyttöä, ohjaaja Mika Kurvinen avaa taustatyön vaiheita.

– Halusimme luoda sarjan, joka maistuisi katsojista todelta. Aallonmurtajassa ei ole mustavalkoisia hyviksiä ja pahiksia. Korruptoituneet virkamiehet, rikolliset, poliisit ja kaikki muutkin yrittävät vain selvitä elämässä eteenpäin, kertoo Miira Karhula.

Alkuperäisidean takana on Seija-Liisa Eskola.

Ainutlaatuinen panostus kotimaiseen rikosdraamaan

Aallonmurtaja on MTV:ltä näyttävä pelinavaus kotimaisen Nordic Noirin pelikentällä, vaikka sarja poikkeaakin genren perinteisistä lähtökohdista.

– Aallonmurtaja on vuoden isoin tapaus kotimaisen draaman saralla. Sarjan lopputulos on ylittänyt odotuksemme. Näyttelijät ja taustajoukot ovat tehneet todella hienoa työtä ja olemme kovin ylpeitä siitä, että Aallonmurtajan kaltainen ainutlaatuinen, kiinnostava tarina on C Moren ensimmäinen suomalainen alkuperäissarja, iloitsee MTV:n sisältöjohtaja Marko Karvo.

Aallonmurtaja alkaa C More -suoratoistopalvelussa lauantaina 2.9., jolloin palvelussa julkaistaan sarjan kaksi ensimmäistä jaksoa.

Vuoden tärkeimmän draamasarjan ensi-illan kunniaksi sarjan ensimmäinen jakso esitetään myös MTV3-kanavalla lauantaina 2.9. klo 21.

Jatkossa jaksot ilmestyvät ainoastaan suoratoistopalvelussa kerran viikossa torstaisin, ja kolmas jakso ilmestyy 7.9.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme