Mainos
Mainos
Alasti-klubi
Subilla tiistaisin kello 21
Lisätiedot

Uudessa musiikkiohjelmassa artistit riisuvat musiikin ympäriltä kaiken ylimääräisen keskittyen ainoastaan säveliin ja sanoihin. Alasti-klubi on keikkasarja, jotka koostuvat intiimeistä haastatteluista sekä akustisista musiikkiesityksistä.

Alasti-klubi

Juha Tapio ei kirjoita kappaleitaan aluksi ylös ollenkaan: ”Jos se on tarpeeksi hyvä, niin sen muistaa”

Juha Tapio on suomalaisille tuttu artisti, jonka unohtumattomat kappaleet ovat kerta toisensa jälkeen nousseet valtavaan suosioon. Perjantaina 15.12. artisti istahtaa Elias Kaskisen syvähaastatteluun C Morella vieraillessaan Alasti-klubilla.

Laulaja, sanoittaja, säveltäjä ja kitaristi Juha Tapio kertoo Alasti-klubilla avoimesti Elias Kaskiselle siitä, kuinka hittibiisit syntyvät hänen hyppysissään. Artisti paljastaa muun muassa sen, että hänellä ei ole tapana kiiruhtaa kirjoittamaan ylös sanoituksia, jotka tulevat mieleen, sillä hän luottaa siihen, että kaikkein toimivimmat sanoitukset pysyvät mielessä.

– Olen oppinut luottamaan siihen systeemiin ja siihen, että jos se juttu on tarpeeksi hyvä, niin sen muistaa. On varmaan mennyt ohi jotain, mitä ei olisi pitänyt päästää ohi, mutta sitten yleensä juuri silloin kun keksii jotain, niin ei ole vaan läppäriä, vihkoa tai kynää saatavilla, artisti kertoo.

”Kuvan pitää olla niin vahva, että sitä ei tarvitse kirjoittaa mihinkään”

Tyhjä paperi ei Juha Tapion mukaan ole muutenkaan artistille se kaikkein inspiroivin tapa herätellä luovuutta. Kun luovuutta yrittää pakottaa paperille, ei lopputulos ole usein kummoinen.

– Sehän on paras tapa kahlita luovuus, että ottaa sen tyhjän paperin siihen eteen tai ottaa sen näppäimistön siihen eteen ja ajattelee, että nyt kirjoitan jotain ikonista. Ikinä ei tapahdu mitään, laulaja toteaa.

Kaikkein parhaiten artisti on huomannut laulujen sanojen syntyvän rennossa mielentilassa kitaraa soitellessa. Tällöin hänen mieleensä tulee mielikuvia, joiden ympärille kappaleet lähtevät vähitellen rakentumaan.

– Kun se tapahtuu siten, että laulaa ja soittaa ja sitten tulee se mielikuva ja yhtäkkiä tajuaa, että tässä on tämä rivi tai näkee sen kuvan kahdesta vanhasta puusta tai näkee jonkun, joka kävelee vaikka salkku kädessä väsyneenä työpäivän jälkeen ja haluat sanoa sille, että nyt on sinun vuorosi loistaa, artisti viittaa hittibiiseihinsä.

– Sen intuition ja sen kuvan pitää olla niin vahva, että sitä ei tarvitse kirjoittaa mihinkään, artisti tähdentää.

 

Alasti-klubin julkaisuaikataulu:

1.12. Lauri Tähkä

8.12. Vesala

15.12. Juha Tapio

22.12. Kaija Koo

29.12. Mikael Gabriel

5.1. Erin

12.1. Tuure Kilpeläinen

19.1. Michael Monroe

Alasti-klubien keikkataltioinnit ja haastattelut julkaistaan joulu–tammikuun aikana. Uusi jakso julkaistaan perjantaiaamuisin C Moren suoratoistopalvelussa täällä.

C Moren suoratoistopalvelun lisäksi Alasti-klubi tulee näkymään Elisa Viihteen C More -tilaajille. Toistaiseksi sarja ei näy muiden operaattoreiden C More -tilauksissa. Sarjaa ei nähdä C Moren maksukanavilla. Alasti-klubi nähdään ensi vuonna myös MTV:n kanavilla.

Ohjelman on tuottanut Rabbit Films Oy ja musiikin julkaisusta vastaa Warner Music Finland.  

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme