Mainos
Mainos
Alasti-klubi
Subilla tiistaisin kello 21
Lisätiedot

Uudessa musiikkiohjelmassa artistit riisuvat musiikin ympäriltä kaiken ylimääräisen keskittyen ainoastaan säveliin ja sanoihin. Alasti-klubi on keikkasarja, jotka koostuvat intiimeistä haastatteluista sekä akustisista musiikkiesityksistä.

Alasti-klubi

Paula Vesala kertoo kappaleidensa synkistä sanoituksista – saa inspiraation omasta elämästään

Muusikko Paula Vesala kertoo Alasti-klubin toisessa jaksossa C Morella 8.12. alkaen siitä, kuinka hittikappaleet syntyvät hänen hyppysissöön kerta toisensa jälkeen.

Paula Vesala istahtaa Alasti-klubille Elias Kaskisen haastatteluun ja intiimille lavalle esiintymään. Vesala puhuu ohjelmassa avoimesti sanoituksistaan ja myöntää, että iso osa syvällisimmistä sanoituksistaan kumpuaa hänen omasta elämästään.

"Mun häät kai sä jostain näät.
En halunnut naimisiin. 
Kun alttarille toiset saateltiin,
mua saata ei kukaan."

– Paula Vesala, Ruotsin euroviisut

"Olen kirjoittanut muillekin biisejä siitä"

Vesala on kertonut aiemmin, että hänen isänsä kuoli ennen hänen syntymäänsä. Tämä tragedia on hiipinyt vuosien saatossa osaksi useita hänen sanoituksiaan.

– Olen kirjoittanut muillekin biisejä siitä. Sitä voi sitä samaa aihetta jakaa muillekin, Vesala toteaa.

Alun perin Vesala kertoo ajatelleensa, että hän kirjoittaa kustakin kokemuksestaan aina vain yhden kappaleen. Vuosien saatossa hän on kuitenkin hyväksynyt sen, että oman elämän traagiset tapahtunut tulevat osaksi lukuisia sanoituksia – aina vähän erilaisissa muodoissa.

– Ehkä nuorempana yritti esittää, että maksimissaan yksi biisi tästä aiheesta. Totuushan on varmaan se, että kirjoittajilla on muutama aihe, joista he eri näkökulmista koko ajan kirjoittavat tai tekevät leffoja tai jotain. Minäkin olen tavallaan kokenut sellaisen kaaren ja tehnyt eri näkökulmista, Vesala kertoo.

Vähitellen Vesala on lopettanut pyristelyn sitä vastaan, ettei hän hyödyntäisi samaa aihetta sanoituksissaan enää. Vasta aika kuitenkin näyttää, mihin suuntaan hänen sanoituksensa jatkossa kulkevat.

– Jotenkin vannoin, että Ruotsin euroviisut on viimeinen biisi, jonka siitä aiheesta teen, mutta se on minun sellainen elämää määrittävä tragedia jo ennen syntymää. Ihan rehellisesti sanottuna se on viitoittanut sellaisen tien, josta kaikki on niin sanotusti lähtenyt kieroon, Vesala pohtii.

– Tässä iässä voi jo sanoa, että se on yksi minun peruspalikkani, joka minulle on muurattu, hän jatkaa.

Vesala ei ole koskaan puhunut yksityiselämänsä käänteistä kovin avoimesti. Hän kertoo, että yksi syy tähän on se, että tällöin hän voi purkaa tuntojaan helpommin kappaleisiin ilman, että kaikki aavistaisivat heti, mistä hänen sanoituksensa kumpuavat.

– Kaikkea ei kannata kertoa, niin sitten voi vielä olla rehellinen biiseissä, Vesala vihjaa.

Alasti-klubin julkaisuaikataulu:

1.12. Lauri Tähkä

8.12. Vesala

15.12. Juha Tapio

22.12. Kaija Koo

29.12. Mikael Gabriel

5.1. Erin

12.1. Tuure Kilpeläinen

19.1. Michael Monroe

Alasti-klubien keikkataltioinnit ja haastattelut julkaistaan joulu–tammikuun aikana. Uusi jakso julkaistaan perjantaiaamuisin C Moren suoratoistopalvelussa täällä.

C Moren suoratoistopalvelun lisäksi Alasti-klubi tulee näkymään Elisa Viihteen C More -tilaajille. Toistaiseksi sarja ei näy muiden operaattoreiden C More -tilauksissa. Sarjaa ei nähdä C Moren maksukanavilla. Alasti-klubi nähdään ensi vuonna myös MTV:n kanavilla.

Ohjelman on tuottanut Rabbit Films Oy ja musiikin julkaisusta vastaa Warner Music Finland.  

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme