Mainos
Mainos
Antti Holma ja Maastamuuttajat
Alkaa 22.10 klo 21
Lisätiedot

Reykjavikiin perheen perustanut Satu Rämö opetti Antti Holmalle, että Islannista tulee muutakin kuin Björk. Tomi Björck sen sijaan ei tule Islannista, vaan Australiasta, ainakin henkisesti.


Onko Tukholmaan asettunut näyttelijä Ville Virtanen saanut selville, miksi kaikki ruotsalaiset ovat niin solakoita ja suomalaiset perunoita? Saako Brasiliasta hyla-maitoa?


Jos Helsingin kostea talvi ahdistaa, kannattaa muuttaa yhdelle maailman kuivimmista suola-aavikoista. Niin teki muuan Reijo Pasanen parikymmentä vuotta sitten. Sillä niin mahtava maa kuin Suomi onkin, aina joku lähtee.


Suomalaisuus taas ei tunnu lähtevän lähtijöistä millään. Antti Holma ja Maastamuuttajat tutkii, millaista suomalaisuus on silloin, kun se viedään Suomesta pois.

Antti Holma ja maastamuuttajat

Antti Holma tutustuu tunnettujen ulkosuomalaisten elämään: "Suomen passi on yhä maailmalla vip-passi"

Antti Holma ottaa uutuussarjassa asiakseen selvittää, mikä suomalaiset saa muuttamaan pois kotimaastaan ja toisaalta, miten he eri puolella maapalloa päätyvät juuriaan vaalimaan.

Antti Holma ja maastamuuttajat -sarjassa tutustutaan sekä tunnettujen ulkosuomalaisten arkeen että isompiin suomalaisyhteisöihin tuhansien kilometrien päässä Suomesta.

Viihteellisessä ohjelmasarjassa Suomesta Lontooseen itsekin vuonna 2016 muuttanut Holma tapaa ensimmäisenä huippukokki Tomi Björkin Australiassa.

Niin mahtava maa kuin Suomi onkin, muuttavat meistä aina jotkut maailmalle. Sitä millaista suomalaisuus on silloin, kun se viedään Suomesta pois tutkitaan myös baarinpitäjä Reijo "Kyre" Pasasen ja Nightwishin Marco Hietalan kanssa Chilessä, koripalloilija Sasu Salinin kanssa Kanarialla sekä Reykjavikiin perheen perustaneen salamatkustaja-bloggaaja Satu Rämön että Tukholmaan asettuneen näyttelijä Ville Virtasen luona.

Kahdessa jaksossa päästään lisäksi tutustumaan kattavasti Pohjois-Amerikan suomalaisimpaan kaupunkiin Hancock Michiganiin ja Penedon suomalaisyhteisöön Brasiliassa.

– Ulkosuomalaisten tapaaminen opetti sen, että ei ole olemassa yhtä määritettävissä olevaa suomalaisuutta. Kansalaisuus voi olla Brasilian tai Australian, mutta suomalaisuuden idea elää perinteissä, muistoissa ja selittämättömässä tuttuudessa, jota voi tuntea esimerkiksi amerikansuomalaisten seurassa; he ovat läpeensä amerikkalaisia, mutta hymy tai nenä paljastavat juuret Pohjolassa, Holma kertoo.

– Suomen passi on yhä maailmalla vip-passi; suomalaisiin luotetaan ja meitä arvostetaan (paitsi ehkä Ruotsissa). Se on aika huikea etu matkustajalle ja toivoisin, että suomalaisuus voisi näyttäytyä rehellisyytenä ja luotettavuutena myös jatkossa, joten ollaan jatkossakin kiltisti ja pidetään huolta erityisesti koulutusjärjestelmästä, jonka tuntevat kaikki opettajista taksikuskeihin pitkin maailmaa, Holma toteaa.

Antti Holma ja maastamuuttajat MTV3-kanavalla maanantaisin 23.10. klo 21 alkaen

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme