Mainos
Mainos
Antti Holma ja Maastamuuttajat
Alkaa 22.10 klo 21
Lisätiedot

Reykjavikiin perheen perustanut Satu Rämö opetti Antti Holmalle, että Islannista tulee muutakin kuin Björk. Tomi Björck sen sijaan ei tule Islannista, vaan Australiasta, ainakin henkisesti.


Onko Tukholmaan asettunut näyttelijä Ville Virtanen saanut selville, miksi kaikki ruotsalaiset ovat niin solakoita ja suomalaiset perunoita? Saako Brasiliasta hyla-maitoa?


Jos Helsingin kostea talvi ahdistaa, kannattaa muuttaa yhdelle maailman kuivimmista suola-aavikoista. Niin teki muuan Reijo Pasanen parikymmentä vuotta sitten. Sillä niin mahtava maa kuin Suomi onkin, aina joku lähtee.


Suomalaisuus taas ei tunnu lähtevän lähtijöistä millään. Antti Holma ja Maastamuuttajat tutkii, millaista suomalaisuus on silloin, kun se viedään Suomesta pois.

Antti Holma ja maastamuuttajat

Lontoossa asuva Antti Holma voi paremmin kuin aikoihin: "Ennen muuttoa näin vaan mörköjä joka paikassa"

Antti Holma muutti viime vuonna Lontooseen ja kertoo nyt voivansa paremmin kuin pitkiin aikoihin. 

Näyttelijä-kirjailija Antti Holma tähdittää MTV3-kanavalla lokakuussa alkavaa Antti Holma ja maastamuuttajat -ohjelmaa. Holma on itsekin ulkosuomalainen, sillä hän teki viime vuonna suuren elämänmuutoksen ja muutti Lontooseen. 

Holma kertoo MTV:lle, ettei kaipuuta kotimaata kohtaan ole vuoden aikana ehtinyt juurikaan syntyä. Hän vierailee Suomessa usein ja myös koko viileä kesä vierähti rap-artisti Cheekin elämästä kertovan Veljeni vartija -elokuvan kuvauksissa. Etäisyys kotimaahan on tehnyt näyttelijälle erittäin hyvää.

– Ajattelen Suomesta paljon lämpimämmin nyt kuin ajattelin vuosi sitten, kun vielä asuin täällä. Kaipaan esimerkiksi saunaa ja tietenkin ihmisiä. 

Lontoossa Holman arkielämä on hiljaista ja rauhallista. Hän kertoo viettävänsä paljon aikaa omissa oloissaan tekemällä kirjoitustöitä, lukemalla ja käymällä elokuvissa. Ystäviä on viisi, joka on hänelle juuri sopiva määrä. Muutaman ihmisen hän tunsi entuudestaan ja pariin Holma tutustui käydessään personal trainer-kurssin, jonka hän kertoo olleen ehkä jopa parhainta aikaa hänelle muuton jälkeen. 

– Musta oli mahtavaa opiskella, vaikka en ole päivääkään tehnyt niitä töitä enkä todennäköisesti tule tekemäänkään. Mutta se kurssi oli ihan huippu, oli hauskaa olla taas koulun penkillä ja tutustua ihmisiin silleen, että "Moi, mä olen Antti Suomesta".

Elämä paremmassa tasapainossa

Holma kertoo voivansa merkittävästi paremmin kuin vuosi sitten. Viime vuonna hän oli jatkuvasti väsynyt ja pahantuulinen. Vaikka töitä on nytkin paljon, elämän osa-alueet ovat paremmassa tasapainossa. 

– Silloin näin vaan mörköjä joka puolella. Nytkin on ollut kamalan raskas kesä ihan vaan sen takia, että on ollut niin paljon töitä. Mutta kun tiesin että pääsen syksyllä taas kotiin, se auttoi jaksamaan. Olen helvetin paljon paremmalla tuulella koko ajan, kun saan olla siellä rauhassa.

Britannian eroprosessi Euroopan unionista ei toistaiseksi vielä vaikuta Holman elämään, mutta hän kertoo tiedostavansa saavansa lähtöpassit heti, jos ja kun ero oikeasti tapahtuu. Holma ei maksa veroja Britanniaan, sillä kaikki työt hän tekee Suomeen. 

Jos Holma joutuisi palaamaan Suomeen, hän kertoo että muuttaisi luultavasti maaseudulle. Holma ei kuitenkaan pidä toistaiseksi kovinkaan todennäköisenä, että hän palaisi kotimaahan lähivuosina.

New York kiinnostaa

Jos Holma joutuu muuttamaan pois Lontoosta, hän kertoo että haluaisi asua edes hetken aikaa New Yorkissa. Hänen mukaansa se tuntuu oikeasti suurkaupungilta, kun taas Britannian pääkaupunki on toisinaan hyvinkin hiljainen.

– Esimerkiksi viime jouluna tulin Lontooseen ja niinkuin Helsingissäkin, niin kaikki ihmiset olivat lähteneet landelle. Siellä oli tosi hiljaista ja semmoinen kaunis aurinkoinen iltapäivä, niin tuli semmoinen fiilis kun olisi tullut jonnekin Mikkelin torille. 

Näyttelijän mukaan tämän hetkinen asumiskuvio on hänelle niin toimiva, että siitä luopuminen olisi erittäin vaikeaa. Hän kertoo kieltäytyneensä useammasta mielenkiintoisesta työstä, sillä ne olisivat vaatineet pysyvää muuttoa Suomeen. 

– Se ei ole minulle vielä, eikä välttämättä enää koskaan vaihtoehto. Vaikka se voi olla tyhmää, mutta se on vaan niin, että tämä on ollut minulle niin älyttömän hyvä ratkaisu. 

Antti Holma ja maastamuuttajat alkaa maanantaina 23.10. MTV3-kanavalla klo 21!

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme