Mainos
Mainos
Antti Holma ja Maastamuuttajat
Alkaa 22.10 klo 21
Lisätiedot

Reykjavikiin perheen perustanut Satu Rämö opetti Antti Holmalle, että Islannista tulee muutakin kuin Björk. Tomi Björck sen sijaan ei tule Islannista, vaan Australiasta, ainakin henkisesti.


Onko Tukholmaan asettunut näyttelijä Ville Virtanen saanut selville, miksi kaikki ruotsalaiset ovat niin solakoita ja suomalaiset perunoita? Saako Brasiliasta hyla-maitoa?


Jos Helsingin kostea talvi ahdistaa, kannattaa muuttaa yhdelle maailman kuivimmista suola-aavikoista. Niin teki muuan Reijo Pasanen parikymmentä vuotta sitten. Sillä niin mahtava maa kuin Suomi onkin, aina joku lähtee.


Suomalaisuus taas ei tunnu lähtevän lähtijöistä millään. Antti Holma ja Maastamuuttajat tutkii, millaista suomalaisuus on silloin, kun se viedään Suomesta pois.

Antti Holma ja maastamuuttajat

Näyttelijä Antti Holma yllätti muuttamalla Lontooseen – sukeltaa nyt suomalaisuuden ytimeen uutuussarjassa

Antti Holma sukeltaa suomalaisuuden ytimeen reissaamalla ympäri maailmaa.  

Näyttelijänä ja kirjailijana tunnettu Antti Holma tähdittää syksyllä 2017 uutta Antti Holma & maastamuuttajat -ohjelmaa. Sarjan jokaisessa jaksossa tavataan Suomesta ulkomaille muuttaneita suomalaisia ja otetaan selvää, millaista suomalaisuus on, kun se viedään maailmalle.

Vuonna 2016 Lontooseen muuttaneen Holman mukaan ohjelmassa nähdään melko sekalainen porukka, johon mahtuu niin julkisuuden henkilöitä kuin tavallisia suomalaisia, jotka ovat päättäneet aloittaa elämän jossain muualla.

– Tapasimme esimerkiksi Tomi Björckin Australiassa ja näyttelijä Ville Virtasen Ruotsissa. Sarjassa esiintyvät tavikset sen sijaan eivät ole ihan tavallisimpia taviksia. Jos ihminen lähtee Helsingin marraskuuta pakoon Chilen hiekka-aavikolle ja perustaa sinne lopulta kaljakapakan, se ei ole ihan tavallista elämää, Holma nauraa.

Ohjelmassa Holma tapaa myös runsaasti ihmisiä, joilla on suomalaiset juuret ja vierailee alueilla, jonne suomalaiset ovat muuttaneet 1800-luvulla.

– Esimerkiksi Pohjois-Amerikan Michiganissa tapasimme 1800-luvulla hiilikaivoksille lähteneiden ihmisten jälkeläisiä. Siinä on jotain merkillistä, että ajat 11 tuntia Detroitista luoteeseen ja päädyt alueelle, jossa katujen nimet ovat kirjoitettu suomeksi, Holma pohdiskelee.

Räävittömästä huumorintajustaan tunnettu Holma lupaa, että ohjelmaa katsoessa saa myös nauraa.

– Kyseessä on tavallaan dokumenttisarja, mutta kyllä se on aika keveä ja hauskakin. Väitän, että myös kaikki vieraamme ovat tosi mielenkiintoisia ja älyttömän hauskoja, Holma lupaa.

Antti Holma ja maastamuuttajat syksyllä 2017 MTV3-kanavalla.  

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme