Mainos
Mainos
Antti Holma ja Maastamuuttajat
Alkaa 22.10 klo 21
Lisätiedot

Reykjavikiin perheen perustanut Satu Rämö opetti Antti Holmalle, että Islannista tulee muutakin kuin Björk. Tomi Björck sen sijaan ei tule Islannista, vaan Australiasta, ainakin henkisesti.


Onko Tukholmaan asettunut näyttelijä Ville Virtanen saanut selville, miksi kaikki ruotsalaiset ovat niin solakoita ja suomalaiset perunoita? Saako Brasiliasta hyla-maitoa?


Jos Helsingin kostea talvi ahdistaa, kannattaa muuttaa yhdelle maailman kuivimmista suola-aavikoista. Niin teki muuan Reijo Pasanen parikymmentä vuotta sitten. Sillä niin mahtava maa kuin Suomi onkin, aina joku lähtee.


Suomalaisuus taas ei tunnu lähtevän lähtijöistä millään. Antti Holma ja Maastamuuttajat tutkii, millaista suomalaisuus on silloin, kun se viedään Suomesta pois.

Antti Holma ja maastamuuttajat

Tiia Vanhatapio puhuu kulttuurieroista: "Suomalaiset kiroilevat, ruotsalaiset itkevät"

Suomessa mittavan uran tehnyt muotisuunnittelija Tiia Vanhatapio muutti Ruotsiin vuonna 2015. Hän oppinut tuntemaan suomalaisten ja ruotsalaisten kulttuurierot. 

Antti Holma sekkailee tällä kertaa naapurimaassamme Ruotsissa. Reissullaan hän tapaa muun muassa Ruotsiin vuonna 2015 rakkauden perässä muuttaneen Tiia Vanhatapion.

Muotisuunnittelija on oppinut tuntemaan suomalaisten ja ruotsalaisten kultturierot niin työelämässä kuin yksityiselämässäkin. 

– Minä kiroilen töissä suomeksi ja ruotsalaiset eivät kiroile ollenkaan. Monet ovat olleet hieman ymmällään siitä, että nainen kiroilee. Ruotsalaiset itkevät, silloin kuin asiat menevät pieleen. Kyllä sitä välillä näkee sellaisia punareunaisia silmiä tai toiset menevät vessaan itkemään, Vanhatapio kertoo. 

Hän on yrittänyt valistaa ruotsalaisia kollegojaan kiroilun voimasta, mutta kulttuurierot ovat tiukassa tässä suhteessa. 

Antti Holma ja maastamuuttajat maanantaisin kello 21 MTV3-kanavalla!

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme