Mainos
Mainos
Burgerimies
Lisätiedot

Sämpylän väliin mahtuu koko maailma. Akseli 'Burgerimies' Herlevi selvittää hampurilaisen ja elämän tarkoituksen, missionaan etsiä ja löytää maailman paras burgeri. Burgerimies ei leiki, vaan jyrää halki Pohjois-Amerikan mielessään ainoastaan yksi asia: Täydellinen burgeri! Burgerimies rullaa pitkin USA:n etelärajaa lännestä itään. Matka jakaantuu 10 etappiin, joista ensimmäinen on Kaliforniassa ja viimeinen New Yorkissa. Reitin varrella syödään burgereita ja selvitetään kohdekaupunkien ruokatrendejä kuppiloissa ja ravintoloissa. Perusnähtävyyksiä ei hierota vaan vedetään road trip -fiiliksellä, jota tuovat musiikki, ruoka, ihmiset ja maisemat. Palattuaan Suomeen Burgerimies sulkeutuu keittiöön ja lyö pöytään matkansa tulokset oman ravintolansa ruokalistalla. Lopputuloksena jokaiselta etapilta on kyseisen kaupungin nimikkoburgeri, joka yhdistää koetut maut ja tunnelmat.

Akseli Herlevi suosittelee: Lisää hampurilaiseen avokadoa

Burgerimies-sarjan toisessa jaksossa Akseli Herlevi vierailee Los Angelesissa ja kokoaa kasaan kaupungin katuruoasta vaikutteita ottavan maukkaan hampurilaisen.

Burgerimies-sarjan toisessa jaksossa keskiviikkona 28.2. klo 22 Subilla Herlevi loihtii rapsakan San Francisco -burgerin. Reseptistä tekee erityisen se, että hampurilaisen täytteeksi käytetään Guacamolea, joka ei ole kaikkein tyypillisimmästä päästä, kun kyse on hampurilaistäytteistä.

Guacamole sopii myös burgeriin

Los Angeles BRGR -nimellä kulkeva hampurilainen sisältää guacamolea ja nachoja. Guacamole tuo hampurilaiseen miellyttävää samettisuutta ja tasapainottaa sen makuja. Hampurilaisessa yhdistyy Herlevin mukaan amerikkalaisten rakkaus hampurilaisia ja tex-mexiä kohtaan kätevästi yhden sämpylän välissä.

Los Angeles BRGR

Neljälle:

  • 4 kpl burgerisämpylöitä
  • 4 kpl rotukarjan burgerpihvejä
  • 4 kpl cheddar-juustoviipaletta
  • 1  avokado
  • 1  tomaatti
  • ¼ punttia tuoretta korianteria hienonnettuna
  • ½ limen mehu
  • 1 punasipuli kuorittuna
  • 3 rkl sokeria
  • 3 rkl punaviinietikkaa
  • 2 dl nachoja
  • 2 dl majoneesia
  • 2 rkl soijaa
  • suolaa ja pippuria maun mukaan

Suikaloi punasipuli pieneen kattilaan ja lisää joukkoon sokeri sekä punaviinietikka. Keitä keskilämmöllä 5 minuuttia tai kunnes neste on lähes kokonaan haihtunut ja punasipuli on hilloutunut. Mausta suolalla ja pippurilla.

Kuori avokado ja poista siitä kivi. Leikkaa avokado sentin kokoisiksi kuutioiksi kulhoon ja mausta limenmehulla, suolalla ja pippurilla. Leikkaa tomaatti pieniksi kuutioiksi ja lisää joukkoon. Lisää joukkoon myös korianteri ja sekoita varovasti ettei avokado mene kovin pahasti muhjuksi. Sekoita toisessa kulhossa keskenään majoneesi ja soija.

Mausta pihvit suolalla ja pippurilla. Paista pihvit kuumalla pannulla tai grillaa grillissä mediumiksi. Pihvien paisto- tai grillausaika on 3 minuuttia per puoli. Pihvien kääntämisen jälkeen laita cheddar-juustoviipaleet paistetun puolen päälle valmiiksi sulamaan. Paahda sämpylät pannulla tai uunissa.

Kokoa burgeri reseptin aineksista ja tarjoile. 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme