Mainos
Mainos
Burgerimies
Lisätiedot

Sämpylän väliin mahtuu koko maailma. Akseli 'Burgerimies' Herlevi selvittää hampurilaisen ja elämän tarkoituksen, missionaan etsiä ja löytää maailman paras burgeri. Burgerimies ei leiki, vaan jyrää halki Pohjois-Amerikan mielessään ainoastaan yksi asia: Täydellinen burgeri! Burgerimies rullaa pitkin USA:n etelärajaa lännestä itään. Matka jakaantuu 10 etappiin, joista ensimmäinen on Kaliforniassa ja viimeinen New Yorkissa. Reitin varrella syödään burgereita ja selvitetään kohdekaupunkien ruokatrendejä kuppiloissa ja ravintoloissa. Perusnähtävyyksiä ei hierota vaan vedetään road trip -fiiliksellä, jota tuovat musiikki, ruoka, ihmiset ja maisemat. Palattuaan Suomeen Burgerimies sulkeutuu keittiöön ja lyö pöytään matkansa tulokset oman ravintolansa ruokalistalla. Lopputuloksena jokaiselta etapilta on kyseisen kaupungin nimikkoburgeri, joka yhdistää koetut maut ja tunnelmat.

Burgerimies-sarjan kreoliburgeri-reseptillä tuot New Orleansin makua kotikeittiöön

Burgerimies-sarjan kuudennessa jaksossa Akseli Herlevi seikkailee New Orleansin kaupungissa. Jazzista tunnetun kaupungin herkuista syntyy kreoliburgeri.

Tähän hampurilaiseen lisämakua tuo itse tehty maustevoi, joka sulaessaan tekee pihvistä ekstramehevän.

Kreoliburgeri

Neljälle:

  • 4 kpl burgerisämpylöitä
  • 4 kpl Rotukarjan burgerpihviä
  • 4 kpl cheddarjuustoviipaletta
  • 1 dl majoneesia
  • 2 dl jäävuorisalaattia suikaloituna
  • 2 dl valkokaalia suikaloituna
  • 1 kpl vihreä paprika suikaloituna
  • 1 kpl varsisellerin vartta suikaloituna
  • 80g voita
  • ½ tl kuivattua timjamia
  • ½ tl paprikajauhetta
  • ½ tl kuivattua rosmariinia
  • ½ tl cayennepippuria
  • ½ tl curryjauhetta
  • ½ tl jauhettua mustapippuria
  • 1 tl worcestershire-kastiketta
  • ½ tl tulista chilikastiketta
  • 1 kpl sardellifilettä öljyssä hienonnettuna
  • 3 rkl valkoviinietikkaa
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 12 kpl suolakurkkuviipaleita
  • suolaa ja pippuria maun mukaan

Pehmennä voi huoneenlämmössä tai varovasti mikroaaltouunissa. Lisää joukkoon mausteet ja kuivatut yrtit sekä worcestershire-kastike, chilikastike ja hienonnettu sardellifile. Sekoita maustevoin ainekset keskenään ja muotoile voista leivinpaperin päälle noin 4 cm paksuinen pötkö. Kääri leivinpaperi voin ympärille tiiviisti ja laita jääkaappiin jähmettymään.

Sekoita kulhossa suikaloitu kaali, paprika ja varsiselleri. Sekoita joukkoon öljy ja etikka ja mausta suolalla ja pippurilla. Anna maustua sen aikaa kun teet muut esivalmistelut. Leikkaa jähmettyneestä maustevoitangosta 1cm paksuja viipaleita ja pidä jääkaapissa kunnes niitä tarvitaan.

Mausta pihvit suolalla ja pippurilla ja paista kuumalla pannulla tai grillaa grillissä mediumiksi. Pihvien paisto- tai grillausaika on 3 minuuttia per puoli. Kun olet kääntänyt pihvit, laita sen jälkeen paistetun puolen päälle maustevoinappi ja sen päälle cheddar-juustoviipale. Kun juusto sulaa, se kätkee maustevoin sisäänsä.

Paahda sämpylät pannulla tai uunissa. Levitä majoneesia sämpylän leikkauspinnalle ja laita suikaloitu jäävuorisalaatti sekä suolakurkkuviipaleet pohjan päälle. Laita paistettu pihvi juustoineen salaatin päälle ja sitten marinoitu kaalisalaatti. Kansi päälle ja herkku on valmis!

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme