Mainos
Mainos
Burgerimies
Lisätiedot

Sämpylän väliin mahtuu koko maailma. Akseli 'Burgerimies' Herlevi selvittää hampurilaisen ja elämän tarkoituksen, missionaan etsiä ja löytää maailman paras burgeri. Burgerimies ei leiki, vaan jyrää halki Pohjois-Amerikan mielessään ainoastaan yksi asia: Täydellinen burgeri! Burgerimies rullaa pitkin USA:n etelärajaa lännestä itään. Matka jakaantuu 10 etappiin, joista ensimmäinen on Kaliforniassa ja viimeinen New Yorkissa. Reitin varrella syödään burgereita ja selvitetään kohdekaupunkien ruokatrendejä kuppiloissa ja ravintoloissa. Perusnähtävyyksiä ei hierota vaan vedetään road trip -fiiliksellä, jota tuovat musiikki, ruoka, ihmiset ja maisemat. Palattuaan Suomeen Burgerimies sulkeutuu keittiöön ja lyö pöytään matkansa tulokset oman ravintolansa ruokalistalla. Lopputuloksena jokaiselta etapilta on kyseisen kaupungin nimikkoburgeri, joka yhdistää koetut maut ja tunnelmat.

Myös kala sopii hampurilaiseen – poimi turskaburgerin resepti!

Burgerimiehen viimeisessä jaksossa nähdään kotiinpaluubileet.

Burgerimies Akseli Herlevi järjestää kavereilleen bileet Amerikasta paluunsa kunniaksi. Grilli käy kuumana ja kyytipoika kylmänä. Listalla on, yllätys yllätys: Burgereita!

Turskaburgeri

4:lle

  • 4kpl burgerisämpylöitä
  • 600g tuoretta turskan filettä, nahattomana ja ruodottomana
  • 2dl Burgerimajoneesia
  • 1tl piparjuuritahnaa tai raastettua tuoretta piparjuurta
  • 1rkl tuoretta tilliä hienonnettuna
  • 1rkl Punasipulihilloa
  • 1 tomaatti, pestynä ja viipaloituna
  • 1 punasipuli, kuorittuna ja viipaloituna
  • 2rkl oliiviöljyä
  • 2rkl valkoviinietikkaa
  • 1rkl sokeria
  • 4 lehteä ruukkusalaattia
  • 2 kananmunaa
  • 1dl vehnäjauhoja
  • 2dl korppujauhoja
  • 50g voita
  • 3rkl rypsiöljyä
  • suolaa ja pippuria

Leikkaa turska 12 tasakokoiseksi kalapuikon kokoiseksi palaseksi. Riko munat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Laita toiseen kulhoon vehnäjauhot ja kolmanteen korppujauhot. Leivitä kalanpalat ensin vehnöjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi korppujauhoissa ja siirrä leivitetyt kalat lautaselle.

Sekoita puhtaassa kulhossa majoneesi, piparjuuritahna ja sipulihillo keskenään. Laita punasipuliviipaleet kulhoon ja marinoi oliiviöljyllä, etikalla ja mausta suolalla ja sokerilla. Mausta kalapuikot suolalla ja pippurilla. Kuumenna paistinpannu kuumaksi ja paista kalapuikot voin ja öljyn sekoituksessa kullanruskeiksi. Paahda sämpylöitä uunissa 180c asteessa 3minuuttia tai kunnes ne ovat paahtuneet.

Voitele paahtuneet sämpylän sisäpinnat majoneesilla ja kokoa burgeri reseptin aineksista.

Burgerimies subilla keskiviikkoisin kello 21

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme