Mainos
Mainos
Burgerimies
Lisätiedot

Sämpylän väliin mahtuu koko maailma. Akseli 'Burgerimies' Herlevi selvittää hampurilaisen ja elämän tarkoituksen, missionaan etsiä ja löytää maailman paras burgeri. Burgerimies ei leiki, vaan jyrää halki Pohjois-Amerikan mielessään ainoastaan yksi asia: Täydellinen burgeri! Burgerimies rullaa pitkin USA:n etelärajaa lännestä itään. Matka jakaantuu 10 etappiin, joista ensimmäinen on Kaliforniassa ja viimeinen New Yorkissa. Reitin varrella syödään burgereita ja selvitetään kohdekaupunkien ruokatrendejä kuppiloissa ja ravintoloissa. Perusnähtävyyksiä ei hierota vaan vedetään road trip -fiiliksellä, jota tuovat musiikki, ruoka, ihmiset ja maisemat. Palattuaan Suomeen Burgerimies sulkeutuu keittiöön ja lyö pöytään matkansa tulokset oman ravintolansa ruokalistalla. Lopputuloksena jokaiselta etapilta on kyseisen kaupungin nimikkoburgeri, joka yhdistää koetut maut ja tunnelmat.

Pizza ja hampurilainen samassa paketissa! Tällä reseptillä syntyy Burgerimies-sarjan mahtava pizzaburgeri

Burgerimies-sarjan yhdeksännessä jaksossa Akseli Herlevi tutustuu Ison Omenan eli New Yorkin ruokakulttuuriin. New Yorkissa sekä burgerit, että pizzat ovat kovassa huudossa ja näin syntyy pizzaburger.

New York on tunnettu ohuista pizzapaloista ja ikonisista kaupunginosistaan, kuten Little Italysta. Tässä hampurilaisessa yhdistyy Amerikka ja Italia herkulliseksi kokonaisuudeksi, kuin New York konsanaan.

Pizzaburgeri

Neljälle:

  • 4 kpl burgerisämpylöitä
  • 4 kpl rotukarjan burgerpihviä
  • 1  buffalomozzarella neljään osaan leikattuna
  • 2 dl tomaattimurskaa
  • 1 kpl valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 1 rkl tuoreen timjamin lehtiä
  • 24 ohutta viipaletta salamia tai vastaavaa makkaraa
  • 1 dl mozzarellajuustoraastetta
  • ½ puntti tuoretta basilikaa
  • suolaa ja pippuria

Sekoita tomaattimurskan joukkoon hienonnettu valkosipuli ja timjaminlehdet. Mausta voimakkaasti suolalla ja pippurilla. Levitä tomaattikastike tasaisesti sämpylöiden leikkauspintojen päälle ja ripottele mozzarellapalat kastikkeen päälle tasaisesti.

Asettele salamiviipaleet tasaisesti juustoraasteen päälle niin, että salami peittää juustot ja kastikkeet allensa. Paahda sämpylöitä salamipuoli alassuin keskikuumalla pannulla kunnes makkarat ovat paistuneet. Paahda hetki vielä sämpylän ulkopinnalta ja siirrä syrjään.

Mausta pihvit suolalla ja pippurilla ja paista kuumalla pannulla tai grillaa grillissä mediumiksi. Pihvien paisto- tai grillausaika on 3 minuuttia per puoli. Nosta pihvit sämpylän pohjien päälle ja aseta pihvin päälle vielä buffalomozzarellaa ja tuoreen basilikan lehtiä. Kansi päälle ja herkku on valmis!

Burgerimies Subilla keskiviikkoisin klo 21

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme